3 triks til å møblere et rom så det blir som du drømmer om

I stedet for å starte helt fra bunnen av når du innreder, kan disse 3 tipsene gi deg en bedre forutsetning når du først går i gang med å flytte rundt på møblene dine.

© Sofacompany

Det er nesten uutholdelig å kjøpe et nytt møbel og oppdage at det ikke passer der du trodde det skulle være - og det er også unektelig mer omfattende å returnere et skap enn en skjorte.

Utfordringen med å få forestillingene våre til å matche virkeligheten kan også oppstå hvis vi skal innrede et helt nytt rom – mange ganger kommer vi til å feilvurdere hvordan ett møbel faktisk fyller i rommet – og altså ikke bare de reelle mål.

Men du kan heldigvis gjøre noe for at hjelpe deg selv neste gang, og teste om dine forestillinger holder - uansett om du skal innrede et helt tomt rom fra bunnen av, tilføye et nytt møbel eller gjerne bare vil flytte litt rundt på dine eksisterende møbler.

Avistrikset – når du skal innrede fra scratch

Står du med et helt tomt rom foran deg, så er det nå du skal finne frem en rulle maskeringspapir eller en bunke aviser og tape. Få styr på målene på de møbler du forestiller deg at du skal innrede med og klipp ut deres grunnareal i papiret eller avisene som du kan tape sammen. Når du har klippet ut alle møblenes areal kan du starte med å plassere de og få en fornemmelse for hvor mye gulvplass du egentlig har igjen, og om det er passende med avstand og gangareal. Det gir et tydelig bilde av hva du egentlig har plass til, og er nok det nærmeste du kommer på å fornemme hele rommet, før du faktisk møblerer det.

Her har Amanda som står bak @valbyvibes tapet direkte på maskeringspapiret før hun skulle ta det av etter en malejobb.

Tapetrikset – innen du kjøper et nytt møbel

Har du allerede styr på innredningen, men har lyst til å tilføye eller skifte ut noe? Da skal du finne frem en rull med maskeringstape, og bruke den til å markere den plassering som du har tenkt at møbelet skal stå.

Vil du for eksempel vurdere om et vitrineskap egentlig kan være i stuen din på en god måte innen du kjøper det, skal du markere skapets areal på gulvet der hvor det skal stå og også gjerne på veggen som det skal stå opp til. Se om du synes at det ser bra ut, om det er nok luft rundt – eller for mye. Skal det heller være et større eller mindre møbel?

Papir og saks - når du bare vil ommøblere

Har du allerede alle møblene på plass, men trenger en forandring? Hvis du er i tvil om det er plass til din nye plassering av møblene, så er den beste løsningen å finne frem papir og saks og lage en miniplantegning og skisse av rommet. Mål møblenes areal og lag de i mindre målestokk - 1:100 eller 1:50 avhengig av hvor stort du vil ha det - så kan du flytte møblene rundt på plantegningen og leke deg frem til en ny plassering uten å skulle slite med tunge møbler frem og tilbake.

TIPS Du kan også bruke tape til å innrede et rom, hvis du er noenlunde sikker på plasseringen av møblene.