12 budsjettvennlige ting du lett kan bytte ut for å løfte inntrykket hjemme

Flere av disse tingene er kanskje noen du aldri har tatt stilling til. Men ved å gjøre nettopp det kan du utføre små interiør-mirakler for det samlede inntrykket av hjemmet.

Beige vannkoker
© Hay / Nordics Nest

Det er nok få som tenker mye over hvilken toalettpapirholder de har hjemme. Men du vil bli overrasket over hvor stor forskjell slike ting kan gjøre for stemningen og det samlede uttrykket i et hjem.

Det er ofte oversette standardting som dørhåndtak, knotter og lyskilder som - utover selvfølgelig gulv, vegger og tak - danner utgangspunkt for stilen, og selv om du dekorerer med møbler og pynteting i din egen stil når du flytter inn så forsvinner ikke basistingene i boligen.

Derfor kan det gjøre underverker for hjemmet ditt hvis du går detaljert til verks og gir litt ekstra kjærlighet til de tingene vi ellers ikke ser som noe spesielt og som kan erstattes for en rimelig pris.

1 Gjør dørhåndtakene til en dekorasjon

Messinggreb med riller
© Grebkompagniet

På kjøkkenet kan det ha stor effekt å skifte ut håndtakene med noen som er mer dekorativ enn de standardiserte som ofte er montert på skapene.

Andre steder i boligen har du kanskje også både kommoder og skap som kunne hatt godt av en liten oppgradering. Her gjelder det samme trikset, og voila - fine detaljer som tidligere kun var funksjonelle.

2 Gjør kjøkkenmaskiner til blikkfang

Hay vannkoker i forskjellige farger gul rød grønn beige
© Hay

Har du alltid vannkoker, brødrister, mikro og kaffemaskiner i diverse grå nyanser stående fremme på kjøkkenet? Vurder om du skal investere litt for å gi de mer personlighet - istedenfor å kjøpe andre ting som pynt til kjøkkenet.

Kjøkkenmaskiner er ofte kjedelig å se på og det kan ødelegge et fint kjøkken hvis det domineres av grå og svarte plast-maskiner.

Istedenfor å leve uten morgenkaffen eller prøve på mer eller mindre oppfinnsomme måter å pakke vekk tingene så la de inngå som pynt i seg selv. På denne måten sparer du kanskje også plass som du ellers ville brukt på andre dekorative ting.

3 Gjør oppvasken estetisk

Opvaskebørste i træ
© Collected Living

Hvis du har oppvaskestativet stående fremme - og selv om det jevnlig pakkes vekk - kan du kjøpe ett stativ som både er funksjonelt og pent. Så unngår du det kjedelige basislooket på kjøkkenet når du skal vaske opp (og det er også mer motiverende!).

Finn også en fin oppvaskebørste og noen fine kjøkkenhåndklær - de er nemlig også med på å skape en fin stil i hjemmet.

4 Oppbevar såpen flott og funksjonelt

Messingholder til såpedispenser
© Luxbolig

Istedenfor å ha oppvaskemiddel, håndsåpe og shampoo stående på bordet eller på gulvet i dusjen kan du skifte standardflaskene ut med faste flasker som du heller innholdet over i og som du har hengende i fine holdere på veggen.

Det gjør også rengøringen lettere og gir et roligere uttrykk og stemning a la hotell.

5 Oppgrader nødvendige ting til badet

© Menu

Løft det samlede uttrykket på badet ved å gi litt ekstra oppmerksomhet til noen av de til tider oversette nødvendigheter som vi har en tendens til å kjøpe på minimalt budsjett. For eksempel toalettpapirholderen og avfallsbøtten.

Går du etter noe med litt bedre kvalitet og design enn den billigste versjonen vil det heve uttrykket med det samme! Som en bonus er det et sted du ikke skal bruke mange kroner for å oppgradere stilen.

6 Oppgrader ting du bruker til rengjøring

Sort stilrent sett med kost og feiebakke
© Ferm Living

Selv om tingene til rengjøring ikke altid står fremme og påvirker stilen i hjemmet, så er det likevel triste hverdagsting som fortjener litt kjærlighet.

7 Glem ikke skittentøyskurven

© Søstrene Grene

Vi overser også ofte små hverdagsting som for eksempel skittentøyskurven, som dermed ofte ender med å se kjedelig ut. Frisk den opp og se hvilken forskjell det gir.

SE OGSÅ 10 tips til å innrede små bad

8 Ut med kjedelige kroker - inn med flotte knotter

© Muuto

Istedenfor basis krokene man kan få alle steder, så bruk noen flotte knotter som kroker. De fås i mange varianter, er ofte billige - og du kan få et helt unikt uttrykk.

Der finnes også mange fine kroker, så istedenfor å kjøpe det første du tenker på når du tenker på en krok - så prøv å lek med uttrykket og finn noe mer unikt.

9 Forvandle dører med nye håndtak

© Buster + Punch

Noe som også har en stor effekt er å bytte ut kjedelige dørhåndtak med noen som har mer karakter. Hvis du ikke leier boligen kan du også spraymale dørhåndtakene hvis du egentlig synes at formen er fin, men gjerne vil gi de et friskere utseende.

10 Velg en dørmatte som gjør inntrykk

© Nordics Nest

Hvem sier at en dørmatte skal være kjedelig? Det finnes mange fargerike og flotte dørmatter som kan invitere deg innenfor med stil.

11 Sett stilen med et lekkert dusjforheng

Dusjforheng hvit ruter ferm living
© Ferm Living

Bytt det gamle kjedelige dusjforhenget med et som frisker opp. På et lite bad er stilen ekstra viktig fordi dusjforhenget tar mye plass i rommet - så hvis du finner et lekkert du kan henge opp vil det endre stemningen på badet med det samme.

12 Bytt ut faste lamper

Ikea vegglamper i messing på badet
© Ikea

I noen leiligheter og hus er belysningen montert fast. For eksempel på badet rundt speilet eller i taket, og det kan hjelpe mye på uttrykket å bytte ut disse med noen som er mer moderne eller oppsiktsvekkende.

SE OGSÅ 8 fine lamper du lager selv