© Ove Lindfors/Linnea Press

Søte munnfuller med sprø nøtter

Ale vil elske disse sprø tertene med nøtte- og nougatfyll.

3. desember 2010 av Caroline Hofberg/Linnea Press

Disse kakene med nøtter og nougat er uimotståelige, særlig med hjemmelaget karamellsaus på. Bruk like gjerne opp julenøttene nå - disse kakene vil få bein å gå på!


DETTE TRENGER DU:
(30 STK)

DEIG:
• 4 1/2 dl hvetemel
• 3 ss sukker
• 200 g kaldt smør
• 1 egg

FYLL:
• 100 g myk nougat

KARAMELLSAUS:
• 200 g blandede nøtter
• 150 g smør
• 1 dl kremfløte
• 1 dl lyst muscavadosukker (kan bruke sukker blandet med litt mørk sirup)
• 1 dl lys sirup
• 30 porsjonsformer i aluminium

DETTE GJØR DU:
1. Deig: Bland mel, sukker og smør til en litt tørr masse. Ha i egget og jobb sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose i kjøleskapet i en time.
2. Del deigen i 30 biter som du former til boller som du trykker til i formene. Stikk hull i bunnene med gaffel. Sett formene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
3. Varm ovnen til 175 grader. Stek midt i ovnen i 12-15 minutter.
4. Fyll: Skjær nougaten i 30 biter. Legg en bit i hver form med det samme du har tatt ut platen av ovnen.
5. Karamellsaus: Rist nøttene på en plate i ovnen i 5-10 minutter. Fjern så mye av skallet som mulig. Bruk bakepapir.
6. Bland sammen smør, fløte, sukker og sirup i en kjele. La syde på svak varme til sausen tykner, 15-20 minutter. Bland inn nøttene.
7. Fordel karamellsausen i formene og avkjøl. Oppbevares i kjøleskap eller fryser frem til servering.

Kanskje du også er interessert i...