Vinterklare hagemøbler

Skal man vaske hagemøblene før de settes bort for vinteren eller skal du vente til du henter dem frem til våren igjen? Her får du svaret!

4. oktober 2013 av Åshild Nyhus Tyssen og Bjørg Owren / ifi.no

© Kristian Owren

Hvert år har vi en diskusjon her i huset om hagemøblene helst bør vaskes før de stues bort, eller om vi skal vente med å vaske dem til våren. Hva mener dere?
Heidi Kristine

Selv om møblene kanskje ikke ser skitne ut, er det alltid en fordel å rengjøre dem grundig før de ryddes bort for sesongen. Forurensning og støv i luften eller i regnvannet kan tære på møblene gjennom vinteren.
Hvis du lar gammel smuss ligge på overflaten over tid, vil møblene få kortere levetid og trenge hyppigere vedlikeholdsintervaller. I tillegg er det langt hyggeligere å finne frem noen rene og pene møbler når den første vårsolen endelig titter frem igjen.
Til vanlig rengjøring av hagemøbler er husvask eller andre lignende, milde rengjøringsmidler gode alternativ. Middelet kan påføres med sprøyte, svamp eller skurepad, og deretter skrubbes lett. Skyll alltid grundig, slik at det ikke ligger igjen såperester. Hageslangen er bedre egnet enn høytrykkspyleren. Det er mengden vann som avgjør hvor godt det blir skylt, ikke trykket på vannet. Til teakmøbler finnes det egne teakrensemidler som med fordel kan benyttes. Følg uansett alltid produsentens anvisninger. Åshild og Bjørg

Håndplukket til deg

Kanskje du også er interessert i...