Slik maler du tregulvet

Drømmer du om hvite gulv, men synes jobben virker uoverkommelig? Følg denne oppskriften og gjør jobben på en helg.

  1. Det første du må gjøre er å vaske grundig med trerens. Skyll godt av etterpå.
  2. Påfør kvistlakk på kvisthullene for å hindre at kvaen kommer gjennom malingen. For å være på den sikre siden, bør du påføre to strøk. Denne framgangsmåten tar utgangspunkt i et ubehandlet tregulv av furu eller gran
  3. Er utgangspunktet ditt et lakkert tregulv, trenger du ingen kvistlakk. Da må du imidlertid matte det ned med sandpapir eller vaske med salmiakk, og påføre heftgrunn.
  4. Nå er det viktig å grunne gulvet med interiørgrunnmaling. På ubehandlede tregulv anbefales det å tynne ut malingen med en tidel vann.
  5. Etter dette vil fiberet i treverket reise seg. Dra derfor over med sandpapir med finhetsgrad 120. Hvis du hopper over dette punktet, vil gulvet få en flisete overflate og sokkene vil henge igjen i når du går. Husk å støvsuge godt etter at du har pusset.
  6. Er det sår eller merker i gulvet? Sparkle over eventuelle skader to ganger før du begynner å male.
  7. Nå er gulvet klart til å males. Du har valget mellom to typer maling, enten vanntynnbar maling eller oljemaling. Oljemaling lukter, men er mer slitesterk. Bruk derfor oljemaling der det vaskes mye og der det er mest slitasje, som i entreen eller på kjøkkenet. På soverommet kan du like gjerne bruke vanntynnbar maling. To malingsstrøk er vanligvis nok til å få et flott resultat.

Kilde: Produktkoordinator Stig Jahnsen hos Flügger