© boligpluss.no

Slik lykkes du med hvitt

Hvitt er ikke bare hvitt. Tenk på dette før du maler!

25. april 2012 av Camilla Lindgren-Aspaas

Alle kjenner vi de lyse kaffelatte-fargene som lenge har vært en favoritt i de norske hjem. Felles for disse er at de er nesten hvite, men alle er brukket med gult - noe som bidrar til å gi rommet er lunt uttrykk. En klassiker på møbler og listverk er fargen eggehvit, som også heller mot den gule enden av fargeskalaen, og derfor harmonerer fint med de lyse, nesten beigeaktige kaffelattefargene.  

Tilfør varme

De siste årene har imidlertid trenden gått i retning av renere hvitfarger, slik som Christine og Preben har valgt i sin bolig (avbildet). Eventuelt hvitt brukket med svart - altså mer grålige fargetoner. I så fall er det et hett tips å tilføre rommet varme på andre måter, for eksempel med lune farger på møbler og interiør samt myke tekstiler.

Bruk ulik glansgrad

Du kan godt male med ulike nyanser av hvitt, men sørg da for at malingen er brukket i samme fargetone, slik at det skaper en helhet og harmoni i rommet. Varier gjerne glansgraden av samme farge for å oppnå spennende effekter og variasjon.

Test fargen i ulikt lys

Før du setter i gang, husk at alle farger, og hvitt spesielt, påvirkes av omgivelsene og sammenhengen den ses i. Test derfor fargen på veggen, både i dagslys og lampebelysning, for å få et reelt inntrykk av hvordan fargen tar seg ut.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...