Slik lager du en personlig julekalender

Trenger du ideer til en kreativ og personlig pakkekalender til en du er glad i? Her er det masse inspirasjon å hente!

© Anitta Behrendt

Gjenbruks­kalenderen

Det lønner seg å investere litt tid ved symaskinen hvis du vil ha en kalender du kan bruke flere ganger – eller kanskje bruke til andre formål når julen er over. Bruk forskjellige mønstre og farger, og pynt med litt granbar for å gi kalenderen julepreg.

Stoff, fra 110 kr/m, snor, Anorakksnor, 100 m, 160 kr, begge fra Stoff & Stil, kurver, Anaya, sett med to, 745 kr, A Simple Mess.

Tips!

La en fin, nisse holde et lite øye med kalendergavene.

© Anitta Behrendt

Den nedstressende julekalenderen

Skjem bort en du er glad i med en mindfull og luksuriøs advents­kalender. Fyll en fin kurv med myke pakker i pent silkepapir og lekre bånd. Sett kurven på badet, slik at den heldige mottaker hver eneste morgen får en påminnelse om å nyte adventstiden og stresse ned i en travel tid.

Kurv, Ellen, sett med tre, 1121 kr, A Simple Mess, silkepapir, fra 9 kr, Søstrene Grene, bånd, fra 25 kr/3 m, Stoff & Stil, stjerne, Ø 118 cm, 459 kr, Bungalow.

Tips!

Velg lyse, duse farger for å understreke følelsen av velvære og harmoni.

© Anitta Behrendt

Den enkle julekalenderen

Kjøp et kalender-kit som kan brettes til små esker. Sett dem i en fin stabel på en hylle, eller gjem en ny pakke på et hemmelig sted hver dag hvis du ønsker å aktivere poden i en liten skattejakt.

Pakkekalender, 24 esker med tall, 310 kr, Nordal, duk, 150 x 260 cm, 599 kr, Bungalow.

Tips!

Legg en liten rebus i esken hvis gaven er for stor.

© Anitta Behrendt

DIY-kalender til søtmomsen

Hvis kalenderen er til en som elsker søtsaker, er en variant med favorittgodteriet en sikker suksess. Brett pene pakker med fint papir og dobbeltsidig teip, og legg dem i et stort trefat sammen med gran­kvister og julekuler.

Origamipapir får du bl.a. kjøpt hos Panduro Hobby, men også i mange nettbutikker.

Tips!

Vil du ha en mer stringent, grafisk stil, kan du bruke papir med mønster i svart-hvitt, og legge pakkene på et stort fat i kjølig metall.

© Anitta Behrendt