Stoler fra 300 til 500 kr, disse er trukket med kaffesekker.
© Jobben

Shabby redesign

Skrot blir skatter når tidligere rusmiddelavhengige pusser opp møbler for salg. Se, og bli inspirert!

25. mai 2010 av Siri Høstmælingen

Det som ser ut som shabby chic-møbler fra de dyreste interiørbutikkene, er brukte møbler funnet på gjenvinningsstasjonene til to søppelanlegg i Oslo. Forvandlingen skjer på redesignverkstedet til Jobben - et prosjekt i regi av Frelsesarmeen som gir arbeidstrening til folk som enten lever med rus, eller har vært rusmiddelavhengige.


- De færreste har noe forhold til vintagestilen når de kommer hit første gang, men vi lærer dem opp. De får lese interiørmagasiner, og kommer etter hvert med egne ideer. Det morsomme er at alle finner noe de tenner på. Store, sterke mannfolk som ser ut som bryggesjauere, setter seg ned og gjør decoupage, mens damer som kommer inn, kanskje foretrekker å drive med pussemaskinen, forteller arbeidsveileder Silje Hrafa.

Felles for deltagerne er følelsen av at de mestrer noe og bidrar til samfunnet for første gang på lenge. Men den viktigste grunnen for å kjøpe produktene, er rent materialistiske.


- Vi skal lage ting som folk har lyst til å kjøp fordi de er fine og ordentlige, ikke fordi noen stakkars hjemløse har laget dem. Det gir mening på mange måter å handle hos oss, men kvalitet, lav pris, og miljøperspektiv i forhold til gjenbruk, er de mest opplagte.

Produktene kan kjøpes på markedene i verkstedlokalene i Heimdalsgata 14 b i Oslo, mai, september og desember, Jobbens redesign selges også i butikken Sally Ann på Majorstua i Oslo, og fra Norges største Fretex-utsalg i Ole Deviksvei på Alna i Oslo.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...