Pallemøbler | Lag en sofa av paller + 13 andre kule palle-idéer til hagen din

Med euro-paller kan du lett bygge kule hagemøbler. Vår favoritt er husken! Hvilken er din?

Sofa og møbler av palle
© Getty Images

Pallemøbler blir mer og mer utbredt som et budsjettvennlig innslag på både altaner og terrasser. Det kan ses ved at flere merker produserer puter for hjemmelagde pallesofaer og loungemøbler.

Utenom skreddersydd loungesofa, kan det bli så omfangsrikt som du ønsker. De industrielle euro-pallene kan også brukes til å lage alt fra liggestol til vertikale krydderurtehager.

Lag en deilig sommercocktail fra pallebaren, eller skap en avslappende sydenfølelse med din egen pallehuske - mulighetene er (nesten) uendelige når det kommer til å skape møbler av paller. Her er våre favoritter.

Unngå giftige paller når du lager hagemøbler

For bare 100 kroner kan du så tak i en europalle som du kan bruke til at lage dine egne kule kreasjon til hagen.
Men! Du skal være oppmerksom på noen ting før du starter på projektet, for alle paller er ikke produsert under samme krav som i Norge. Derfor....

  • Velg kun paller som er merket med "EUR" eller "EPAL" trykt på klossene. De er ikke impregnert med giftige kjemikalier, men varmebehandlet for å bli motstandsdyktige.
  • Kjøp nye paller når du skal lage møbler. Brukte paller kan ha vært i kontakt med maling, kjemikalier eller andre lignende ting under tidligere brug.
  • Gi pallene dine trebeskyttelse eller utendørs tremaling. Så holder de enda bedre hvis de skal stå ute i vind og vær.

Les også: 7 sofabord du lager selv!

14 idéer til å bruke paller i hagen

Liggestol av paller

Er det noe mer opplagt enn å finne liggestolen frem når temperaturen begynner å stige? Vi synes at de flotte palleliggestolene her byr på at det er lov til å legge seg godt til rette med en god bok og en iskaffe i hånden.

Lounge av paller

Lag en fleksibel lounge som denne med paller på din terrasse, som byr på på lange sommerkvelder.

Sofa av paller

En sofa av paller er praktisk fordi pallene lett kan stå utenfor uten å bli skadet. De er også brede, hvilket betyr at det er god plass til hele familien.

Barbord av paller

En alternativ, men smart måte at bruke en europalle på udendørs er ved å lage et lite barbord. Still pallen på høykant og bruk evt. fliser som bordplate.

Pallebar

Når du skal holde en lite terrasse-fest til sommeren skal du kanskje servere et glass vin eller en drink. Er det noe kulere enn å åpne sin helt egen pallebar på terassen?

Pallestol til hagen

Du kan også bygge dine egne pallestoler, og med de eksisterende hulrommene som er på en pall kan armlenet brukes som drikkeholder. Når du først er i gang kan du jo også vurdere å lage et pallebord så du har et helt hagesett!

"Lysekrone" av paller til terrassen

Skap hyggelig belysning på terrassen ved å bruke en pall som lysekrone. Slip og mal en pall og heng den opp med tau eller kjetting. Heng deretter på tomme glass med stearinlys i. Ser det ikke hyggelig ut?

Lekehus i paller til de minste

Paller kan også brukes til at skape utendørs lek ved å bygge ting til de mindste i familien. Se for eksempel lekehuset her som er bygget av paller!

Lekekjøkken

Også et lekekjøkken er en morsom og annerledes måte at bruke pallene på, og dine barn vil helt sikkert elske det! Her kan de slå seg løs med gjørme, vann og sand uten det gjør noe at alt blir skitnet til.

Pallehuske

Kan du forestille deg en avslappende stund i en huske som denne? Det kan vi!

Brug pallen som plantekasse

Europaller kan også brukes som plantekasser, og det er en smart og flott måte å lage plass til dine favoritt krydderurter eller blomster på.

Palle som redskapsoppbevaring

Ligger dine hageredskaper og flyter rundt omkring? Hvis du ikke akkurat har et skur til oppbevaring av redskapene kan det være vaskelig å finne ut av hvor de skal være. Med en pall kan du lage en smart oppbevaringsløsning som denne, som kan stå diskré i et hjørne av terrassen.

Pallesofa til en liten altan

Hvis du ikke har en terrasse, men har en liten altan er det faktisk også mulig å lage en palleoase der. En enkelt pall tar ikke så mye plass, men kan gi en stor kosestund-effekt på altanen.

Utekjøkken av paller

Drømmer du om et utekjøkken på terrassen? Byg ditt eget av paller. Det krever ikke så mange materialer, og du kan selv sette det sammen på den måten du har lyst – også ser det flott ut!