Mal deg til tapeteffekt med denne populære 90-talls trenden

Tapet kan være kjempefint og tilføre masse til rommet - men det kan også være både dyrt og vanskelig å fjerne igen. Les videre og få inspirasjon til hvordan du enkelt kan gi veggen en kjapp, lett og billig forandring!

Faux tapet malt med svamp
© Shealin Ashley // @modernly_marisa

De siste årene år har vi sett en stor trend med kalkmaling og innfarget sparkelmasse - og nå er kanskje enda en vegg-trend på vei! Hvis du husker boliginnredning fra 80 og 90-tallet så er nok dette en gammel kjenning for deg - maling med avtrykket av en svamp.

Særlig på Instagram er veggene populær under hashtagget #spongewallmovement med over 1000 oppslag.

Men den smarte DIY metoden har fått et oppdatert uttrykk siden de fargerike svamp-avtrykkene man brukte på 90-tallet - se bare disse 9 geniale idéene til vakre vegger med tapeteffekt.

1 Abstrakte bølger med tusj

tapeteffekt malt på vegg
© Shealin Ashley

Det er utrolig hva man kan lage selv med enkle redskaber som en tusj og litt kreativitet.

Her er det kun tegnet et mønster på veggen. Du finner guiden til den enkle DIY her hvis du ønsker å ha litt å se etter.

TIPS Det kan være vanskelig å dekke over tusj med maling - derfor kan du eventuelt bruke maling på en smal pensel istedenfor tusj hvis du vil beholde mulighet til å enkelt male over veggen igjen i fremtiden.

2 Minimalistisk avtrykk med en svamp

Malt tapet direkte på vegg
© Plank and Pillow

Dette mønsteret er enkelt og lett å gjennomføre - her er det kun brukt en avlang svamp. Du finner guiden til å lage den flotte veggen her.

3 Tettpakkede streker med en skumpensel

Malet mønster på væg
© @theblackhouseonthecorner

En skumpensel og litt maling - kan man finne en enklere DIY? Denne 'Tapeten' kan virkelig tranformere et rom. Du finner en komplett guide her.

4 Mønster med tykke penselstrøk

Fake tapet på vegg
© @kimbi_russell

Denne veggen er laget av instagram-brukeren @kimbi_russell med en pensel og litt maling - på en times tid!

5 Enkle halvmånetrykk

Månetryk på væg
© @homebody.handmade

Den enkle svampen fra 90-taller kan fortsatt noe - her er den skjært i en halvmåneform og duppet på veggen med sort maling. Se mer på profilen til @homebody.handmade.

6 Små fargede penselstrøk

Malet tapet
© Jessica Camerata @anindigoday_

Denne veggen er også laget ved hjelp av små streker, men her er det brukt en smal pensel. Den blå fargen gir et personlig uttrykk som du enkelt kan gjenskape selv med ditt eget valg av farger. Du finner en guide til veggen her.

7 Mønstret 'tapet' med en avlang svamp

Tapeteffekt
© @anappetitefordesign

Det enkle mønsteret tilføyer eleganse til veggen og heldigvis trenger du ikke ha en indre kunstner gjemt i deg for å lage en lignende vegg - svampen er din beste venn! Se mer på profilen @anappetitefordesign.

8 Hexagon-trykk med en svamp

Malt vegg på badet

Hvis du ønsker å gi badet eller et annet sted i hjemmet en makeover som virkelig kan ses så er denne 'tapeten' kanskje noe for deg. Bruk en svamp som er skjært i hexagon-form og maling i en sterk farge eller en mer nedtonet for et annet uttrykk enn denne veggen.

9 'Tapet' med solavtrykk

Malet mønster på væg

Du finner mer om prosjektet her.

© @modernly_marisa

Vi elsker denne geniale idéen til svamptrykk-tapet fra @modernly_marisa. Det fine soltrykket passer perfekt inn på et barnerom som her, eller faktisk bare et hvilket som helst sted som trenger til en oppfriskning.