Lyst på en forandring? Prøv denne søte idéen som kun krever en fargeprøve

Du behøver ikke sprenge budsjettet bare fordi du har lyst på en forandring i hjemmet. For under en hundrings kan du føre denne fine idéen ut i live. Se de stilige resultatene her.

© Dulux

Noen innrednings-prosjekter krever mye motivasjon for å komme igang, noen krever kanskje også en relativt stor oppsparing innen man kan realisere det man drømmer om.

Et slikt prosjekt er dette ikke!

Det eneste du trenger er en fargeprøve og en pensel, og så kan du skape en lett innredningsmagi ved å male en halvbue på veggen i en ønsket farve - på et ønsket sted. Her kan du se noen av våre favorittløsninger.

Bak skjenken

Mal bak skjenken i samme bredde som møbelet. Det forstørrer det visuelle uttrykket på møbelet og gir litt ekstra kant til innredningen din.

Om du ønsker å avslutte med en hylle i samme bredde før buen runder er en smakssak, men det vil gi deg enda mer plass til å stille alle dine favoritting på.

Flere små

Vil du gjerne leke litt med fargene så kan du male to buer i forskjellige nyanser av yndlingsfargen din. Det kan få en kontorkrok i stuen til å live opp og være sitt eget lille rom i rommet.

Til et større rom

Hvis du har store rom hvor du ikke nødvendigvis trenger store møbler så kan du vurdere å male et høyt felt bak et lite møbel. Akkurat som ved skjenken er det med på å få møbelet til å "fylle" mer og ved å male oppover i høyden "inntar" du rommet på en mer bombastisk måte.

Bak speilet

Trikset med å male en bue på veggen fungerer veldig bra hvis du har et rundt speil i gangen. Mal buen rundt speilet i en fast avstand, så speilet henger midt i buen. Sett prikken over i'en og heng en hylle i samme bredde som det malte feltet eller i samme bredde som speilet.

Som en liten "fjellkjede"

En morsom idé som minner om kontoridéen, men med en mer barnslig vri er en samling av flere buer sammen i matchende nyanser som sammen lager en slags fantasifull fjellkjede.

På hodet

Du kan også finne frem barnet i deg og bruke taket når du maler buen, slik at den istedenfor å stige opp fra gulvet "løper" nedover veggen. For eksempel med rammer i eller som her som et grafisk element sammen med hyllene og som bakgrunn for Pinoccio og en luftplante.

Over barnesengen

Vil du helst unngå å henge bilder over barnets seng til å starte med, så kan du vurdere å male på veggen for å skape noen hyggelige rammer. Her er det laget to buer som møter hverandre, men du kan også bruke "fjellkjeden" her eller lage en stilig regnbue.