Lag påskens fineste fuglebur

Hils våren velkommen med søte fuglebur. Med fjær blir det vakker påskepynt også! Her får du oppskriften.

Dette trenger du:
Surretråd/tykk ståltråd på rull, 1,5 mm tykk // tynn ståltråd, 0,8 mm tykk // tang // kartong // svart tusj // lim // fjær, fås i hobbybutikker // svart bånd // egg til pynt

Slik gjør du:

  1. Klipp fire lengder på 37 cm av den tykke surretråden. Bøy dem på midten.
  2. Klipp til en rund bit kartong, med 7 cm i diameter. Dette skal være bunnen av buret.
  3. Stikk åtte hull ca. 1 centimeter inn fra kanten og jevnt fordelt rundt kartongbiten.
  4. Stikk ned de fire ståltrådlengdene, som så skal bøye seg over hverandre, i kartongen. Fest dem sammen i toppen med litt tynn ståltråd. Lag også klar en løkke av den tynne ståltråden, som du kan bruke til å henge båndet i.
  5. Klipp tre lengder (dobbelt så lange som bunnens omkrets) av den tynne ståltråden. Fest tråden i en av de tykke ståltrådene og snurr den én gang rundt hver ståltråd til du har kommet rundt. Gjenta med de andre ståltrådlengdene.
  6. Dra av bunnen og fargelegg kartongen svart med en tusj. Lim på pyntefjær og egg. Tre på igjen bunnen og bøy endene på ståltråden under bunnen med en tang.
    Vil du lage en dør, klipper du av en bit mellom de to nederste tynne trådene og bøyer inn de to endene med tangen. Bøy så til en dør og fest på åpningens ene side. Fest det svarte båndet i løkken øverst og heng buret på greiner.