Krydderhyller på barnerommet er en overraskende god idé

Det finnes ikke et problem et Ikea-hack ikke kan løse, og det gjelder også på barnerommet. Se hvordan du gjør krydderhyllen om til en bokhylle.

Ikea 'Flisat' DIY ideer
© Ikea

Oppbevaring på barnerommet er essensielt for å ha orden på tingene.

Hvis du får til oppbevaring som også er plassbesparende kan det ikke gjøres mye bedre.

Da kan det være lurt å bruke veggene, og det er her krydderhyllen fra Ikea kommer inn i bildet.

'Bekwäm', som den første versjonen ble kalt, var en fin liten trehylle laget av bjørk, som passet utmerket til mye mer enn et glass kardemomme.

Dog er ikke den lille hyllen lenger en del av sortimentet i Norge – men i stedet har det kommet en nesten tro kopi, som nå er en del av barnemøbelsortimentet og går under navnet «Flisat». .

Ikea 'Flisat' hylle ideer

Det var Bekväm som ble lansert først, og siden den gang har 'Flisat' erstattet forgjengeren i Norge fullstendig.

Bokhyller/krydderhyller kan brukes til mange fine ting på barnerommet (og andre steder i hjemmet). Bare se her!

Ulike måter å bruke 'Flisat' fra Ikea

Klesstasjon

Flisat kan blant annet brukes som klesstasjon! Når du snur hyllene, forvandles de til noen opplagte garderobestenger. Bruk muligheten til å lage et omkledningsrom - heng noen fine kleshengere på stangen og et speil som dekor.

Du kan også bruke klesstativet som et sted hvor dagens antrekk kan henges opp dagen i forveien, slik at morgenen kan gå helt smertefritt.

Kreativ krok

Lag det fineste kontoret for å utfolde kreative prosjekter og heng opp noen få hyller for oppbevaring av ulike DIY-redskaper. Du kan eventuelt gjøre som på bildet og snu en hylle opp ned og henge en papirrull eller en liten søt sykkelkurv som kan holde tusjer eller blyanter.

Les også: 24 ideer til smart oppbevaring

Malehjørne

Du kan også vurdere å innrede et hjørne i garasjen eller kjelleren for å lage et koselig malehjørne. Heng flere hyller over hverandre og plasser maleutstyr som krever tilsyn når de brukes øverst.

Hjemmebibliotek

Lag et hjemmebibliotek av barnets bøker ved å bruke flere hyller som henges over hverandre. Fullfør biblioteket ved å henge opp små klistremerker med bokstaver, som gjør det enkelt å finne bøkene du leter etter.

Du kan kjøpe Flisat-hyllen fra IKEA for 249 kr her