Ja, vi maler huset hvitt!

Norges mest populære husfarge er kåret. Ja, vi elsker egghvit, og maler gjerne i hvit og antikkhvit.

Fargen Egghvit slo både hvit og antikkhvit i kampen om å bli Norges mest populære husfarge. 95 000 huseiere har stemt på sin favorittfarge i Jotuns konkurranse, som ble avsluttet i helgen. Resultatet ble en toppliste med hvite og grå nyanser:

  1. Egghvit

  2. Frostrøyk

  3. Hvit

  4. Antikkhvit

  5. Varmgrå

At hvitt er vakkert er noe BoligPluss-leserne har visst lenge. Nå viser trenden at også gråfarger er i ferd med å bli veldig populære.

  • Utendørs startet trenden med grå hus forsiktig for et par år siden, og nå ser vi for alvor at det har blitt populært. Varme gråfarger er behagelige og lette å bruke i de fleste nabolag og naturforhold, sier Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen.

Kåringen kom i kjølvannet av Jotuns lansering av de 20 mest tidløse eksteriørfargene i vår. Det er disse 20 fargene man har kunnet stemme på. Resultatet viser at også mørke hus er på vei tilbake. Den dype gråfargen Labrador havner på 10. plass, fulgt av Brunsvart på 11. plass.

  • Mørke hus er vakre i skogterreng og på fjellet, men også i byen. De gjør seg godt både på moderne og gamle hus, forteller Lisbeth Larsen.