En ny ide innenfor innendørsplanter tar av på TikTok og Instagram

Det har lenge vært populært med store frodige trær i innredningen. Dessverre kommer de ofte med en stor prislapp som gjør det ekstra bittert om investeringen din ender opp mer brun enn grønn. Her er løsningen!

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein

Det kan være vanskelig å finne et kunstig tre som har akkurat den formen og uttrykket du ønsker, som ser realistisk ut og ikke koster en formue.

Vi har funnet en budsjettvennlig løsning som også ser naturtro ut, og den løsningen må selvfølgelig deles!

I februar 2022 delte den internasjonale influenceren Drew Michael Scott, som går under navnet Lone Fox, en videoguide til hvordan du ved hjelp av noen få midler kan lage et kunstig tre med en stor gren fra naturen som en stamme. Det naturlige elementet gjør at treet ditt ser veldig naturtro ut, til tross for at bladene ikke er det.

Videoen fikk mer enn 41 000 likes på Instagram og spredte seg raskt på sosiale medier.

En av dem som har prøvd ideen hjemme er den svenske gjør-det-selv-entusiasten Victoria Svenssonn, som driver Instagram-kontoen med samme navn.

Med en grein fra veikanten og bladene fra små kunstige oliventrær i potter fra IKEA har hun laget et fint tre til soverommet, som fyller rommet og som ikke gir vedlikeholdsstress!

Mulighetene for å lage ditt eget kunstige tre er uendelige. Det er eksempler på kunstige oliventrær, eksotiske eukalyptustrær og det klassiske fiken treet.

Uansett hvilken variant du velger, er fremgangsmåten den samme, som du kan se nedenfor.

Slik lager du et kunstig tre av en gren fra naturen

Dette trenger du:

 • Hobbykniv
 • Limpistol
 • Sementblanding
 • Krukke eller potte
 • Mose/trespon
 • Kunstige blader
 • Gren fra naturen

Slik gjør du:

 1. Finn en gren i naturen som har den passformen og utseendet du ønsker. Pass på at grenen ikke er for stor, men fortsatt solid.
 2. Lag en sementblanding og ha den i en krukke eller potte som du vil ha ditt kunstige tre i. Plasser grenen din i sementblandingen mens den fortsatt er myk. Når sementen er tørr, vil treet være ubevegelig, så pass på å plassere det slik du vil på dette stadiet.
 3. Klipp de kunstige grenene med blader med en hobbykniv slik at de får den lengden og utseendet du ønsker. TIPS Bruk gjerne kunstige blader av høy kvalitet for det mest naturlige resultatet!
 4. Nå må du vekke ditt kunstige tre til live! Fjern alle de mindre kvistene på grenen. Plasser de kunstige bladene dine på kvistene du har igjen og fest dem med en limpistol. Og voila!
 5. Avslutt med å gjemme sementblandingen i krukken med valgfri mose eller trespon for et komplett og ferdig resultat.