DIY - 5 tips til oppgradering av IKEA-skapet

Snekkerløsninger er dyre. Men frykt ikke! Det finnes løsninger for å fornye din standard Pax-garderobe til et lekkert, skreddersydd skap. Vi gir deg fem hacks til å skape din egen snekkerperle.

Fronter designet av Christina Meyer Bengtsson for Reform.

© Reform

Få et luksuriøst uttrykk ved å oppdatere din standard Pax-garderobe, som enkelt kan gjøres for en billig penge! Her får du fem gode ideer som utgjør en stor forskjell.

Reform fronter Pax skap
© Reform

1 Kjøp en ferdig løsning

Det finnes en del firmaer som lager fronter til Ikeas kjøkkenmoduler. Dette kan gi et ellers budsjettvennlig kjøkken en lekker oppgradering. Resultatet er et misunnelsesverdig kjøkken som ikke tømmer lommeboken. Det samme kan gjøres med Pax-garderobeskap. Eksempler på firmaer som lager fronter på Pax er Noremax, Studio10og Superfront. En annen mulighet er å se til utlandet hvor danske firmaer som &shufl og Reform Cph lager fantastiske fronter - og er sågar de opprinnelige på området.

Vegghengt pax skap
© Reform

2 Drop sokkelen og heng skapet på veggen

I stedet for å la skapet stå på gulvet, som ellers er den enkle og klassiske løsning, kan man like gjerne montere det på veggen! Det gir et mer eksklusivt uttrykk, og mer luft i innredningen.

skap og vegg i samme farge Ikea
© Ikea

3 Alt i en farge

Mal både skap, vegg og paneler i samme farge. Dette er trendy akkurat nå, og lett å få til selv, bare du sørger for å slipe skapdøren godt først. Denne ideen kan gjøres både med helt enkle skapdører, og de med panel på.

skap som dekker hele veggen
© Swoon Interiors

4 Sett dem på en dekadent sokkel

Vil du lage en hel skapvegg, slik at du får en mer herskapelig look? Sett skapene på en sokkel, og gjør det samme på toppen av skapet opp til taket. Dette gir inntrykk av at skapet er innebygd, og har vært der fra start.

lærreimer byravn
© ByRavn

5 Sett på nye håndtak eller knotter

Prikken over i'en er håndtakene. I stedet for å kjøpe dem på IKEA, så let i andre butikker til du finner noen som er nøyaktig slik du vil ha dem. Kanskje du til og med kan få spesiallaget dem til en billig penge? Med personlige håndtak, eller knotter om du vil, får du et Pax-skap som passer perfekt inn i ditt hjem. Det kan for eksempel være porselensknotter i fine farger til barnerommet, lærremse i gangen eller messingknotter på soverommet.