Dette må være det enkleste og billigste nattbordet du kan lage selv

Særlig hvis du drømmer om ett med marmor - og enda billigere hvis det skal være uten. Se hvordan du enkelt lager det helt uten spiker eller skruer.

Nemt DIY sengebord
© Christina Blom Monberg

Står det et nytt side- eller nattbord på innkjøpslisten?

Så er Christina Blom Monsbergs guide til det fineste bordet med marmorplate kanskje løsningen? Spesielt hvis budsjettet er begrenset, men kravet til estetikk er høyt.

Har du lyst til å gjøre som Christina og lage et sidebord med spiler trenger du ikke engang finne frem drill eller hammer. Nøy deg kun med lim - og treet kan du som oftest få kuttet der du kjøper byggematerialet ditt.

Nedenfor finner du materialeliste og en step-by-step guide.

Guide til nattbord med spiler - trinn for trinn

Lett DIY nattbord
© Christina Blom Monberg
  • Sag stykker av listen din så de har samme høyde som trestykkene - i dette tilfellet 45 cm.
  • Monter 9 lister på det stykke tre som skal utgjøre forsiden av bordets ben. Det gjør du ved å lime dem fast med trelim én og én. Bruk en ting med passende bredde til å legge mellom spilene, hver gang du plasserer en ny en, så du er sikker på at avstanden blir helt lik.
  • Bruk en skrutvinge eller for eksempel noen tunge bøker til å holde dem på plass mens limet tørker. TIPS: Monter spilene på alle trestykkene hvis du ønsker spileeffekten hele veien rundt foten av bordet.
Lett DIY nattbord
© Christina Blom Monberg
  • Monter sidene av benet med trelim og sett det hele i spenn mens det tørker, med en skrutvinger.
  • Har du ikke skrutvinger kan du istedenfor montere både bakside og de to sidene samtidig, og deretter legge noe tungt på toppen mens det tørker.
  • Når alt er tørt kan du beise eller male den om du ønsker.
Lett DIY nattbord
© Christina Blom Monberg
  • Når hele foten er tørr skal marmorplaten monteres med montagelim. Tegn først på baksiden av marmorplaten hvor midten er, så er du sikker på at du får plassert den presist. Påfør limet på toppen av foten og legg platen på. Plasser noe tungt på bordet og la limet tørke.
Lett DIY nattbord
© Christina Blom Monberg

Dette blir det ferdige resultatet!

Les også: 13 kommoder til stilfull lagring