© boligpluss.no

Bak konfektkaker spekket med sjokolade

Disse muffinsene minner om sjokoladefondant, og er den perfekte konfektkake til jul.

9. desember 2010 av Caroline Hofberg/Linnea Press

Saftige sjokolademuffins med en nesten flytende, seig kjerne er den perfekte konfetkaken til julens høytideligheter. Server med syrlig crème fraîche eller lettere vaniljekesam, og gjerne med bær fra fryseren.

DETTE TRENGER DU:
(6-8 STORE MUFFINS)

• 250 g mørk sjokolade
• 70 % kakao
• 250 g smør
• 4 eggeplommer
• 4 egg
• 1 dl sukker
• 3 ss instant
espressopulver
• 1 dl hvetemel

TIL SERVERING
• Crème fraîche eller kesam
• Bær, friske eller frosne

DETTE GJØR DU:

1. Sett ovnen på 225 grader. Smør og dryss mel i en muffinsform med seks til åtte hull som hver rommer 1 ½-2 dl. Alternativt kan du bruke store muffinsformer i papir.

2. Smelt sjokoladen sammen med smøret på svak varme.

3. Rør sammen eggeplommer, egg, sukker og espressopulver for hånd, uten å slå inn luft.

4. Sikt inn melet i sjokolade- og smørblandningen. Bland sjokolademassen og eggedosisen.

5. Hell massen i formene til den fyller ¾. Stek midt i ovnen i ca. åtte minutter. De skal være litt rennende inni. Serveres nystekte med bær og crème fraîche.

Seneste

Kanskje du også er interessert i...