7 fine bord til stua, kontoret og soverommet du kan lage av kloakkrør

Å bruke kloakkrør som bordben har vist seg å være en genial idé. Bare se på disse fine eksemplene – kanskje blir du inspirert til et nytt DIY-prosjekt?

DIY bord af kloakrør
© @christine_egholm / @cathrinebergmanns

De rødbrune kloakkrørene hører vanligvis hjemme under bakken.

Men flere DIY-prosjekter har bevist at kloakkrørene også er et genialt materiale å lage egne møbler av – spesielt som bordbein til forskjellige typer bord.

De runde formene på kloakkrørene gir bordene et organisk og skulpturelt uttrykk og forvandlingen gjør det vanskelig å se at bordbena faktisk er laget av de mindre estetiske kloakkrørene.

DIY-bord av kloakkrør

Å lage et bord med ben av kloakkrør er et godt alternativ hvis du har forelsket deg i ideen om et kult søylebord.

Kloakkrør er et relativt billig materiale og du kommer derfor langt med minimalt budsjett – spesielt hvis du i tillegg har litt maling til overs fra et tidligere prosjekt og kanskje litt trerester liggende som kan brukes til bordplaten.

Spisebord, salongbord, sidebord, konsollbord eller pult. Det er ingen grenser for hvilke bord du kan trylle frem. Bare se på de fine eksemplene nedenfor.

Rundt spisebord med søyle av kloakkrør

Michelle og Oliver, som står bak Instagram-profilen @om_boliginström, har selv laget et rundt spisebord hvor tre kloakkrør danner en søyle på midten av bordet.

TIPS For å sikre at bordet er stabilt har paret fylt kloakkrørene med små granittsteiner.

Skulpturelt sofabord

Kitt Holm står bak Instagram-profilen @aestetik_pa_gefuhl og har laget et sofabord av kloakkrør.

TIPS Gjør som Kitt og samle kloakkrørene i "klaser" til større søyler hvis bordplaten har en avlang form.

Sidebord med marmorplate

@cathrinebergmanns har laget et fint lite sidebord av kloakkrør og en gammel marmorplate som hun fant på loppemarked. Sidebordet er perfekt å ha stående ved siden av sofaen, lenestolen eller sengen.

TIPS Se etter en marmorplate på loppemarkeder, Finn eller til og med et serveringsbrett på budsjett hvis bordet ikke trenger å være stort.

Hjemmelaget konsollbord av kloakkrør

@mariabligaard har laget et flott konsollbord av store kloakkrør som hun har plassert individuelt, som klassiske bordben i hver ende av bordplaten. Det gir konsollbordet et enkelt uttrykk, noe som er opplagt hvis du drømmer om å male bordet i en mer vågal farge. Konsollbordet kan for eksempel stå i stue, spisestue eller entre.

TIPS Når du velger de større rørene trenger du ikke mange for å få et stabilt resultat.

Sidebord av kloakkrør og skumgummi-rør

I stedet for bare å male kloakkrøret, har Nadja Daher, bak @myhomemyplayground, brukt det som skjellet for et vakkert sidebord dekket med skumgummi-rør. Det gir sidebordet et mer lekent utseende enn de andre eksemplene.

TIPS Bekle kloakkrøret for å få helt nytt utseende. For eksempel med skumgummi-rør, gips eller annet som gir overflaten liv.

Organisk skrivebord

@christine_egholm har laget et stort skrivebord med bordben av kloakkrør. Bordet har et røft uttrykk med sine organiske former, som er perfekt når det står alene i rommet og derfor ønsker å ta all oppmerksomheten.

TIPS Du trenger ikke holde tilbake på størrelsen på bordet ditt!

DIY-skrivebord av kloakkrør

Den hjemmelagde løsningen av et skrivebord er opplagt dersom du har problemer med å finne et skrivebord som passer til størrelsen på hjemmet ditt. Bare se hvor fint @fiegrouleff sitt skrivebord med kloakkrørben har blitt.

TIPS Lag en skisse før du begynner å sage bordplaten din. Bruk for eksempel papp for å visualisere hvordan det kommer til å se ut.