Møt vår nye spaltist!

Dagny Thurmann-Hoelseth (34) er kjent for sin lidenskap for og kunnskap om farger. Bli kjent med vår nye fargeekspert og faste spaltist!

Dagny Thurmann-Hoelseth (34) er vår nye fargespaltist! Hun har lang erfaring som fargeekspert, og ser frem til å dele sine beste tips med deg.

Vår nye fargespaltist Dagny Thurmann-Hoelseth (34) har vært interessert i farger så lenge hun kan huske, og allerede i barnehagen var hun opptatt av fargen på klærne sine.
— Interessen for farger i interiør begynte på skolen og da jeg fikk lov til å pusse opp rommet mitt. Det var svært viktig for meg hvilke farger som var på vegger, møbler og sengetøy, forteller hun.
Dagny har en uortodoks bakgrunn for faget og har studert pedagogikk, informatikk og sosiologi.
— Jeg er vel det man kaller autodidakt, det vil si at jeg ikke har en formell utdanning direkte knyttet til mitt fag. Jeg begynte å lese faglitteratur om farger i 16-årsalderen, og senere forskningsrapporter fra mange forskjellige perspektiver, blant annet ren fargeteori og fargebruk innen kunst, mote og arkitektur.
Det førte henne til fargehandelen Fargerike, der hun jobbet som kreativ leder i to år. Nå har imidlertid startet for seg selv i The Daily D, der hun tilbyr foredrag og ekspertise innen farger.

Her har vi altså å gjøre med en som er lidenskapelig opptatt av farger, og Dagny har mange tanker rundt fargebruk som hun vil dele med oss fremover.
— Det er utrolig spennende å se hvor viktige farger er i hverdagen for alle mennesker, og hvordan du kan endre oppfattet budskap ved å endre fargene. Ifølge Dagny er farger ekstra viktige her i Skandinavia, mye på grunn av mangelen av lys store deler av året. Det er ikke uten grunn at de vanligste utendørsfargene i landet vårt er gult og rødt.
— De siste årene har vi i stor grad blitt lært opp til å se bort fra vår intuitive forståelse for farger. Vi har gått over til såkalte trygge nøytrale farger, som grått, beige, hvitt og svart. Fargene har rett og slett forsvunnet. Det er både usunt og ufornuftig, og det er deilig å se at de er på vei tilbake!

Farger påvirker oss enormt mye, og Dagny kan fortelle at uten farger hadde vi hatt store problemer med å forstå og navigere i den verden vi lever i.
— Farger kan gjøre deg glad, energisk, euforisk, entusiastisk, sint, rasende, trist, lei deg og deprimert. Listen er lang, og du blir påvirket hver eneste dag. Tenk på fargene du kler på deg om morgenen, fargene du har på veggene dine og fargene du ser utendørs.
Selv har hun ikke én favorittfarge, men liker alle - bortsett fra svart, grått og beige som hun synes er kjedelige og intetsigende. Og hennes fargeråd er enkle:
— Blås i regler, følg magefølelsen, ta sjanser, følg med på norsk design og mal over de grå veggene. Gjerne de hvite også!

Les Dagnys fargespalte i magasinet, den første spalten finner du i novembernummeret som er i salg nå!