Boligprat med Dora Thorhallsdottir

Ifølge søstrene til komiker Dora Thorhallsdottir har hun et "før-hjem". Så potensialet for oppgradering er stort.

Dora Thorhallsdottir er aktuell med showet "Det var ikke sånn det skulle bli" på Latter i Oslo og turné i hele landet i høst. Hun bor i et hus på Strand i Bærum i Akershus. (foto: John Andersen /privat)

— Søstrene mine har kommentert at jeg har et "før-hjem". Du vet, sånn før-bilder når noe skal pusses opp. Jeg har definitivt ikke et "etter-hjem". Så det hender jeg tenker at jeg burde pusse litt opp. Men så ender jeg med å kjøpe en potteplante i stedet...

- Hvordan vil du beskrive stilen din hjemme? - Har jeg en stil? Det er avslappet, tilfeldig og helt greit her. Jeg liker at det er ryddig og rent, men det er det selvsagt ikke hele tiden. Og så er jeg ekstremt svak for levende lys.
- Hvilken farge ville du malt stuen din med akkurat nå? - Jeg ville hatt tapet på den ene veggen, for det ser så stilig ut. Men jeg vet også at jeg hadde ikke klart å bestemme meg for hvilket tapet, så jeg hadde vel endt opp med å male den ene veggen vinrød og resten hvit. Det skjedde sist jeg skulle pusse opp stua. Det ble fint da!
- Hva gjør du en regnværsdag? - Akkurat nå regner det faktisk, og jeg sitter og skriver på neste show, som skal hete «Familien». En synsk dame fortalte meg at det kommer til å ta av, og det hjelper på skrivelysten. Uansett om det stemmer eller ei!
- Hva har du hjemme som gjenspeiler personligheten din? - Støv! Og lekene til barna mine, særlig Lego-klosser som er ekstremt vonde å tråkke på. Dessuten er huset fullt av bilder av søsteren min, Bjørg Thorhallsdottir, en av Norges mestselgende kunstnere.
- Hva hadde du kjøpt til boligen dersom du hadde 10 000 kroner ekstra? - Det må være nye tepper i stuen. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal kjøpe. Så svaret mitt er gavekort på Home & Cottage. Og så går jeg og lurer på hva jeg skal bruke det på, helt til det har gått ut på dato.

Doras favoritter fra boligen:

1. Dora elsker selvportrettet av søsteren Bjørg Thorhallsdottir, med ekstra stram mage, lår og pupper.
2. Jernrosen fikk Dora da hun opptrådte for pårørende etter 22. juli, og hun verdsetter den høyt.
3. Denne koppen har Dora drukket fra hver dag i 15 år. Uten grunn, det har bare blitt sånn.