Vibeke mestrer kunsten å skape harmoni i innredningen

Huset til Vibeke består av delikate fargevalg, fine tekstiler og møbler i tre og krom - som både harmonerer og er vakre å se på. Bli med inn, da vel!

© Vibeke Illevold

I denne "Ukens Instagrammer" er vi så heldige at vi får et innblikk i profilen @enkontrast og personen bak, Vibeke Illevold. Ved siden av Instagram jobber hun som grafisk designer, og har både blogg og nettbutikk på domenet www.enkontrast.no. At Vibeke har et øye for det visuelle er det ingen tvil om - huset er en deilig miks av delikate fargevalg, fine tekstiler og møbler i tre og krom - som både harmonerer og er vakre å se på.

Huset som er av eldre årgang ligger i Kolbotn i Akershus, og Vibeke deler huset med samboer og tre sønner. Utover høsten har Vibeke og samboeren spennende planer om tilbygg. Vi har derfor spurt Vibeke om både byggeprosess og hva man bør tenke på når man skal innrede et helt nytt tilbygg, i håp om at våre lesere kanskje kan finne litt inspirasjon dersom de pusser opp eller har planer om en byggeprosess. For alle andre gir Vibeke tips om både fargevalg og innredning på budsjett - så her skal du nok finne litt inspirasjon likevel!

Bli med inn da vel, og hvis du ikke følger denne profilen fra før anbefaler vi å ta en titt - vi lover deg inspirasjon i massevis!

© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold

**Hva kjennetegner din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Det som kjennetegner min profil er nok minimalistiske og rene bilder. Jeg prøver å få til en gjennomført fargepalett, og jeg bruker også mye tid på detaljbilder. Jeg er perfeksjonist, og er derfor opptatt av at feeden min skal se best mulig ut. Det er aldri tilfeldig hvilket bilde jeg legger ut - som oftest er det planlagt flere dager i forveien.

**Beskriv interiørstilen din.

Minimalistisk og skandinavisk, kanskje. Hjemme hos er ingen rom hvite lenger. I det siste har jeg gått mer og mer over i nøytrale og varme toner. Jeg merker at jeg trives godt i denne fargepaletten, med innslag av treverk og sorte detaljer. Jeg liker også å ta inn naturen. Det er sjeldent du ser bilder fra mitt hjem uten noen grønne planter eller diverse strå.

Hva inspirerer deg når det gjelder innredning?

Jeg henter mye inspirasjon fra Instagram og Pinterest, men også helt tilfeldige ting jeg ser rundt omkring.

© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold

**Hva er det viktigste man skal tenke på og være oppmerksom på når man innreder et rom i dine øyne?

Jeg syns det er viktig å innrede med det man selv syns er fint. Alle har jo en viss smak og stil - rendyrker man den vil rommet få en helhet. En lekker farge på veggene som en base skader heller ikke.

**Hva håper du folk tenker når de besøker hjemmet ditt?

Jeg håper de synes at vi har klart å innrede litt utenom det vanlige, samt helhetlig. Jeg håper også at de blir inspirert av hvordan vi har det her hjemme, både med tanke på farger og interiør.

**Hva håper du folk ikke legger merke til når de besøker hjemmet ditt?

Godt spørsmål! Nå som vi bor i dette lille huset, med skeive vegger, lavt under taket, 10 forskjellige gulv og mange små rom er det jo ikke akkurat det jeg ønsker folk skal legge merke til. Jeg har dog prøvd å kamuflere med lekre farger og moderne, minimalistisk interiør.

© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold

Nå skal jo dere bygge på, hva har dere lært av prosessen så langt?

Vi er enda tidlig i prosessen, og i disse dager sendes søknaden til kommunen. Så langt har jeg lært at man nesten må innrede hele boligen før man i det hele tatt har tenkt ut hvilket gulv man vil ha. Det er utrolig mye man må tenke på. Hvor solen er til en hver tid på døgnet bestemmer for eksempel hvor man plasserer vinduene.

Det er også mange regler selv fagfolk ikke er kjent med. Vi har et ønske om ekstra vinduer ut mot hagen, men dette gjør at antall vindusflater overstiger oppvarmet gulvareal (eller noe i den duren). Hele bygget må derfor energiberegnes og utifra denne beregningen må vi sette inn et nytt ventilasjonssystem, som igjen er enda et fordyrende ledd.

Andre fremmedord jeg kjapt kan nevne her er blå-grønn faktor og plan for overvannshåndtering. Det er virkelig mye å sette seg inn i, men det er en spennende prosess og jeg gleder meg til vi kan begynne på de morsomme valgene.

**Hvordan tenker du å angripe prosessen med å innrede et helt nytt tilbygg?

Først vil vi se på farger og prøve å skape en god flyt i huset. Jeg vil velge farger som passer fint til hverandre og ikke skiller seg for mye ut. I første omgang vil vi bli nødt til å innrede med de møblene og tingene vi har. Vi tar nok for oss et og et rom når den tid kommer, men det er jo dette som er gøy, så om det tar litt tid gjør det ingenting. Jeg koser meg virkelig med innredning. Det jeg nesten gleder meg mest til er å kunne gi guttene våre vært sitt rom. Jeg drømmer om kule sengeløsninger med oppbevaring, klatrevegger og små koselige kriker og kroker hvor de kan leke.

© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold

**Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Hvis du er skikkelig lei av f.eks. stuen din, kjøp deg noen nye putetrekk, et nytt pledd eller et nytt gulvteppe. Tekstiler gjør så mye med et rom og kan virkelig forandre det helt. Uten at du trenger å bytte ut de dyre møblene dine. En ny veggfarge gjør også underverker.

Et annet tips er å ta seg en tur innom "gis bort" på Finn. For en tid tilbake ønsket jeg meg et svart enkelt rundt spisebord, som jeg hadde sett på Bohus til noen tusenlapper. Vi fant et lignende bord gratis på Finn med eggeskall-farget bordplate og understell i krom. Med litt maling og spraymaling til ca 300,- ble bordet akkurat slik jeg ønsket det. Lang tid tok det heller ikke.

**Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Som jeg har nevnt tidligere må fargene harmonere med hverandre. Jeg har ofte malt to av rommene her hjemme bare fordi jeg ønsker en ny farge på det ene. Rett og slett fordi det blir en bedre flyt og rommene står bedre til hverandre. Deretter tenker jeg på fargene jeg har i rommet fra før, så det ikke blir helt kræsj. Med andre ord, en farge må alltid passe til resten av fargene i huset, men også til møblene. Puter, plakater og tepper kan alltids byttes ut for å matche veggfargen.

© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold
© Vibeke Illevold

**Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Jeg tror aldri jeg vil bli lei av treverk. Før skulle det helst være hvitpigmentert og så lyst som mulig, men nå heller jeg mer mot litt mørkere treverk og det tror jeg det blir mye av fremover. Generelt det å få naturen inn, med planter og blomster.

**Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

En stor og deilig designersofa i en litt vågal farge som jeg vanligvis ikke ville valgt. Her står det dog ikke bare på pengene. Barna er så små enda, så en ny/dyr sofa blir det nok ikke på mange år, men det er lov å drømme.

**Hvilke "oversette" Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Her er det mange jeg kunne nevnt, men de jeg kommer på i farta er:

@hejmonica

@lykkeboet

@avvendel

@etnordiskhjem

@nina_notetoself