-Folk bruker badet vårt som inspirasjon når de pusser opp!

Hva sier du til et flott funkishus på 150 kvm med en fantastisk sjøutsikt og takterrasse? Bli med hjem til Jannicke Valen, hvor alt dette og mere til står på menyen!

Hjemme hos @aimforhappiness
© @aimforhappiness

Funkishus med havutsikt

Jannicke Valen står bak Instagramprofilen @aimforhappiness, hvor hun jevnlig legger ut oppdateringer fra huset sitt. Sammen med familien bor hun på Nesodden, hvor de har funnet drømmetomten med en fantastisk sjøutsikt.

Her fikk de bygget drømmehuset, som ikke bare er fint utenpå, men også innenfor. Jannicke har lekt seg med lekre farger, personlig stil og skandinavisk design. Og resultatet er absolutt ukens Instagram verdig.

Til daglig jobber hun blant annet som grafisk designer og interiørstylist, noe som gjenspeiles i hennes estetisk flotte hjem. Se bare på de misunnelsesverdige badene hennes!

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

For en stund siden tok jeg en avgjørelse om at jeg kun ville ha kvalitetsbilder med en tanke bak på min profil. Jeg ønsker både å inspirere andre og skille meg litt ut.

Sammenlignet med andre profiler er nok min hakket mer fargerik, rett og slett fordi jeg er veldig glad i fargebruk i interiøret. Jeg håper jeg skiller meg ut med profil som gir et godt helhetsinntrykk hvor alle bildene henger sammen.

Beskriv interiørstilen din.

Jeg jobber alltid for å skape en personlig innredning. Etter min mening blir interiør først spennende når den er unik, og gjenspeiler det unike ved dem som bor i hjemmet.

Hva inspirer deg når det gjelder innredning?

Åh, det er så mangt! Det jeg kanskje får størst inspirasjon av er fra reiser. Selv om jeg vil si jeg har en skandinavisk stil, blir jeg ofte inspirert av design og fargebruk fra land som Italia og Spania. Jeg har et veldig visuelt blikk på alt, og for meg henger alt sammen.

Hva var det siste du kjøpte til hjemmet?

Vi har fornyet hjemmet med et nytt spisebord fra Ygg&Lyng, samt en ny Gubi-lampe i fargen Rose Dust.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Grønne planter og friske blomster løfter alltid et hjem. Et annet tips er å male! Man kan enkelt forandre et rom med litt maling eller en fin tapet. Det er så mange fine tapeter nå jeg gjerne skulle tapetsert.

Vil du også ha mer planter inn i interiøret?16 fine inneplanter alle kan holde i live

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Det jeg er mest fornøyd med hjemme er at vi får så mye av i naturen inn gjennom vinduene våre. Vi har en fantastisk sjøutsikt, og et flott lys i hjemmet vårt. Lys er alfa omega når jeg tar bilder, og jeg synes også det er viktig i et hjem.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Jeg får ofte høre at huset er gjennomført, og at det er en god stemning i hjemmet vårt. På Instagram får jeg flest kommentarer på det ene badet vårt. Det minste, lyseste og mest fargerike badet vårt appellerer veldig til følgerne mine. Ofte får jeg høre at de bruker badet vårt som inspirasjon dersom de skal ha nytt bad! Ellers får jeg mange gode kommentarer på at jeg er flink med farger.

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Øverst på ønskelisten står det en båt, men det er kanskje i grenseland for noe "i boligen".

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Farger er viktige for meg, og ikke minst stemningen farger gir. Soverommet vårt er malt i en av mine farger, "Aimforhappiness Green", som er en sval og deilig farge som passer godt inn på et soverom. Den tar opp de vakre trærne utenfor, og har også noe blått i seg som spiller med sjøutsikten.

I stua har vi en kontrastvegg i fargen "Aimforhappiness Blue", også en av mine farger. På motsatt side av kontrastveggen har vi store vinduer med sjøutsikt, så med denne fargen ønsket vi å forlenge utsikten inn i stua. Det var også viktig for meg at fargen ikke ble for "kald" og "monoton", med tanke på den lange vinteren her i Norge.

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

De siste fem årene har jeg beveget meg i en retning som er mer "meg". Jeg stoler på meg selv, og vet hva jeg liker. På mange måter er jeg en kreativ person som er avhengig av å fornye meg fra tid til annen, men de store tingene som for eksempel kjøkkenet er mer klassiske. Det er viktig at disse holder en stund, og at vi ikke blir lei. På generell basis vil jeg si at innredningen min har blitt mer tydelig og edgy.

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Jeg er avhengig av å ha farger rundt meg, så jeg kommer aldri til å ha det helt hvitt rundt meg. Jeg blir heller aldri av lei av "bowl"-bordet vårt fra Bolia, en gammel gyngestol jeg har arvet, bestemors fargerike kaffeservise eller Superfront-kjøkkenet vårt.

Dessuten tror jeg heller aldri jeg blir lei av fotografier. Samboeren min og jeg driver nettbutikken aimforart.com, hvor vi selger fotokunst, noe vi selv er veldig glad for i interiøret.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over?

Dette året står hagen for tur. Jeg elsker blomster og planter, så det å ta fatt på uteområdet er noe jeg ser veldig fram til.

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Jeg synes mange av de mindre Instagramprofilen har en egenart, og det er nettopp denne egenarten som gjør de interessante. Et godt eksempel på dette er @kyrkjehaugen.

En profil som derimot ikke er så liten, men som jeg virkelig elsker er @theobert_pot. Jeg elsker fargebruken, kontrastene og ikke minst hans unike stil.