Siv mestrer den hvite stilen

Siv Lorgen mestrer den lyse stilen til fingerspissene. Huset er fylt med skandinavisk design og kule DIY-løsninger. Siv viser at den hvite stilen absolutt ikke trenger å være kjedelig - og vi kan ikke annet enn å bli inspirert av de flotte gjør-det-selv løsningene hennes.

© Gullfjæren / Siv Lorgen

Vi har tatt turen hjem til Siv Lorgen fra Ålesund. Her bor hun sammen med mannen og barna i en stilfull og gjennomført tomannsbolig med nydelig utsikt til både fjell og fjord.

Ved siden av jobben som avdelingsleder på en ungdomsskole står hun bak Instagramprofilen @nr13b. Her legger hun jevnlig ut bilder av sitt flotte hus i skandinavisk stil. Et hus fylt med hvite vegger, tredetaljer, designklassikere og gjør-det-selv løsninger. Sjekk bare de flotte barnerommene, som hun sågar har vunnet en pris for.

Siv Lorgen viser at hvitt så absolutt ikke trenger å være kjedelig, men kan være både stilfullt og spennende. Vi anbefaler deg å ta en titt på hennes Instagramprofil, og kanskje også du blir inspirert?

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

På min profil finner man kun bilder fra mitt eget hjem. Jeg har tatt et bevisst valg på kun å dele bilder av hjemmet vårt, for å sikre en ryddig og gjennomført profil. Bildene varierer fra oversiktsbilder til nærbilder, og jeg viser frem flere ulike rom og vinkler på bildene mine.

Jeg viser også frem barnas rom, og nylig vant jeg "Årets barnerom" på Gullfjæren Interiør Awards. Jeg ønsker å inspirere andre og startet min instagramprofil for å finne inspirasjon og dele min interesse for interiør med andre likesinnede.

Vil du også lage denne sengehimmelen? Se hvordan Siv har gjort det her.

Beskriv innredningsstilen din.

Interiørstilen min er lys og nordisk. Den preges av lette, duse farger med innslag av naturelementer. Jeg er glad i en miks av tre, keramikk, krom og hvitt/greige sammen med en bitteliten dose sorte detaljer for å skape dybde. Barnerommene preges av de som bor der, og gutterommet er nok det røffeste rommet i huset.

Hva inspirerer deg når det gjelder innredning?

Jeg kan få inspirasjon av så mangt. Det kan være et bilde, en inspirerende instagramprofil, en tur i skogen, Pinterest eller interiørmesser. Til tider kan jeg nesten bli fristet til nærmest å bytte helt stil, om jeg ser noe som inspirerer meg. Men den nordiske stilen vi har nå passer hjemmet vårt godt, og det lar den fantastiske utsikten skinne.

Hva var ditt siste kjøp til hjemmet?

Det siste jeg kjøpte til hjemmet var en keramikkvase fra yoon.young.hur. Den har så flotte former, og er et blikkfang i rommet. Et annet av mine siste interiørkjøp er gardiner til stua - noe jeg aldri hadde trodd jeg ville komme til å henge opp. Men det ble virkelig lunt og gjorde noe med akustikken i rommet.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Å male. Å male koster ikke så mye, og det er heller ikke spesielt tidkrevende. Dessuten er det noe alle kan få til! Det kan virkelig endre uttrykket i et rom.

Ellers trenger det ikke koste så mye å bytte ut noen tekstiler, som gardiner eller putetrekk. Vips! Så har man et helt nytt uttrykk.

Jeg tror også på å kjøpe ting man virkelig har lyst på, og dermed unngå mange impulskjøp. Det kan man spare mye på i lengden. Bestem deg for hvilket uttrykk du er på jakt etter, og finn alternativer som passer din økonomi.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Det jeg er mest fornøyd med hjemme, er at vi har satt vårt personlig preg på ting ved å gjøre mye selv. Vi har selv bygget mange av løsningene på soverom, barnerom, lekerom, stuen og terrassen. Når man legger ned tid og innsats i ulike prosjekter i hjemmet føles det mer personlig. Jeg synes vi har satt vårt eget preg på hjemmet vårt.

I tillegg er jeg veldig glad i utsikten vår. Det er virkelig vakkert når vi har oppholdsvær. Utover det er jeg veldig glad i det gjennomstrømmende lyset i hovedetasjen vår.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Jeg får veldig mange kommentarer og spørsmål om hvordan vi har fått til de ulike løsningene i hjemmet vårt. Særlig soverommet vårt har jeg fått mye spørsmål om.

Når det gjelder kommentarer er nok den hjemmebyggede sengegavlen og spilene vi har ellers i huset, noe av det som er mest populært.

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Jeg har alltid drømt om Louis Poulsen sin PH Artichoke-lampe! Ellers hadde jeg nok pusset opp hovedbadet og satt mitt personlig preg på det om jeg plutselig hadde fått en haug med penger.

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Jeg er opptatt av et rolig og harmonisk hjem. Hverdagen er travel nok som det er, og farger kan til tider stresse meg. Derfor er jeg avhengig av at det er duse farger i hjemmet mitt. Jeg liker naturlige overganger og skaper heller kontraster i materialer enn i farger. Blant annet har vi brukt trespiler for å skape dybde og kontraster i interiøret.

Generelt er jeg opptatt av at fargene i hjemmet vårt skal harmonere og ikke virke rotete, derfor går de samme fargene igjen i alle rom. Utover det trenger jeg farger som reflekterer lyset. Mørke vegger stjeler lys og virker i vårt hjem veldig voldsomme. Vi hadde et par sorte vegger før, men det skjer nok aldri igjen i dette hjemmet.

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

De siste 5 årene har stilen min endret seg fra en interesse for interiør, uten å være verken gjennomtenkt eller gjennomført, til en harmonisk og rolig interiørstil som gjenspeiler oss som bor her. Stilen min har blitt roligere i både farger og stil, men den har også blitt mer personlig. Vi har gått fra å gjøre mange ikke-gjennomtenkte bomkjøp til å gjøre bevisste, gjennomtenkte valg.

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Jeg er veldig glad i lamper, og vi har investert i noen skatter som alltid vil være med meg. Nevner for eksempel AJ-lampene og Panthella fra Louis Poulsen. Også har vi en Y-stol fra Hans Wegner som jeg virkelig verner om.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over hjemme?

Vi har en trappegang som virkelig trenger et malingsstrøk! Det står først i køen. Ellers har jeg en drøm om å lage til uteplassen vår under terrassen. Der har vi en kjempeflott krok som per nå ikke blir brukt til noe som helst annet enn lagring av utemøbler.

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Det er så mange flinke instagrammere, så å nevne bare noen blir nesten umulig. Jeg synes @irene.stangeland er fantastisk dyktig. Hun har en helt egen følelse i bildene sine og skaper magi med hvert eneste bilde.

Utover det må jeg nevne verdens kuleste dame @juliehole som mestrer å bruke farger på en fantastisk kreativ måte.

@mykindofstyling tar utrolig vakre bilder, og jeg synes det er både inspirerende og spennende å følge henne på veien mot ny bolig.

Til slutt vil jeg nevne ei som har blitt ei veldig god venninne etter å ha "møtt" henne via instagram, nemlig @beate_breivik. Hun er et levende eksempel på at instagram kan skape vennskap. Hun har en nydelig, gjennomført profil med bilder av sitt skandinaviske hjem.