Pernille er ekspert i fargerik innredning

Hos Pernille er det som om solen alltid skinner! Ukens Instagrammer er opptatt av å bevare sjelen i familiens 100 år gamle hus, samtidig som at hjemmet skal være funksjonelt og fint å se på. Fargebruk er et felt Pernille mestrer, faktisk så godt at hun nylig har vunnet en pris for det.

© Irene S. Lunde / Pernille Berg

I Trondheim ligger det et flott sveitserhus fra 1918, preget av vakre farger, bruktfunn og DIY-prosjekter. Her bor interiørdesigner og boligstylist Pernille Berg med samboer og to barn. Hennes Instagramkonto @spire.interiorer et fargesprakende friskt pust, og det er nettopp hennes fargebruk som sikret henne Gullfjæren 2019 for "Årets Fargerike Profil". Du finner ikke mange hvite vegger hjemme hos Pernille, og selv om fargene varierer, er de i fullstendig harmoni. Velkommen til i hjemmet hvor fargerike funn og en spennende miks av materialer og teksturer gir oss lyst til å flytte inn!

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

På min profil finner man interiørbilder fra mitt hjem og mitt arbeid som interiørdesigner. Tanken er å inspirere andre med interiør. Kanskje ser noen en løsning de kan tenke seg hjemme eller farger de har lyst til å bruke mer av. Jeg er også veldig glad i gjenbruk og prøver å inspirere til dette.

Beskriv interiørstilen din.

Jeg vil ikke si at jeg har én bestemt interiørstil. Jeg synes ofte at det å la seg definere i en bestemt stilretning kan være litt begrensende for den kreative prosessen. Da blir det litt mer sånn at man søker i den ene bestemte retningen og hele tiden må finne elementer som harmonerer med det.

Jeg er glad i kontraster i interiøret og bruker gjerne farger. Og jeg liker å kombinere gamle klassikere med nye moderne innslag.

Hva inspirerer deg når det gjelder interiør?

Jeg blir ofte inspirert av utfordringer i hjemmet som skal innredes. Ofte har man sett for seg noe. Og så kan det være vinkler eller plass tilgjengelig som gjør den opprinnelige planen vanskelig. I stedet for å presse inn opprinnelig plan, så tror jeg det er viktig å tenke utenfor boksen. Og heller fremheve det som gjorde det hele vanskelig. Et eksempel på dette er soverommet vårt oppe. Løsningen jeg hadde sett for meg i enden av sengen var ikke mulig pga dybden tilgjengelig og skråtaket. Da lagde vi i stedet en hylle som fremhever skråtaket og resultatet ble veldig bra.

Jeg blir også ofte inspirert av andres bilder på Instagram, Pinterest og i blader.

Les også: Slik velger du riktig gråfarge

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Jeg ønsker farger som harmonerer, slik at det blir en helhet i huset. Farger som gjør meg glad, som gjør at jeg får en god følelse når jeg kommer inn i rommet. Og at fargene skal passe sammen med, samtidig som de gir en kontrast til, de andre materialene som blir brukt i rommet.

Hva var ditt siste kjøp til hjemmet?

Jeg jobber med en bildevegg oppe i andre etasje. Og jeg har akkurat kjøpt et par bilder til denne.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Å innrede på budsjett trenger ikke å være så vanskelig. Man finner utrolig mange fine bruktkjøp på Finn og Tise. Og flere ting, som for eksempel skinn, synes jeg bare blir finere med årene. Vinn-vinn der altså. Og så er det mye man får laget selv med hobbyplank og litt nevenyttige hender. Her hjemme er det samboeren min som står for akkurat den delen.

Et annet tips for å spare penger i lengden er å se for seg flere funksjoner til det man vurderer å kjøpe. Velg det pleddet til sofaen som du ser for deg kan fungere like godt på sengen eller sidebordet til stuen som passer like godt som nattbord på soverommet. Når du føler et behov for å freshe opp hjemme, så holder det kanskje å flytte litt rundt på det du allerede har. Fremfor å kjøpe inn noe nytt.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Jeg er mest fornøyd med måten vi har skapt et funksjonelt og godt hjem. Huset fungerer for en småbarnsfamilie og her er det rom for herjing og lek. Samtidig som det er viktig for meg å skape omgivelser som er fine å se på, så er det viktigst at huset er godt å leve i. Denne kombinasjonen har vi fått til, samtidig som vi har bevart sjelen i det 100 år gamle huset.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Det er ganske variert, men mange kommenterer fiskebeinsgulvet i marmor på badet.

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Det må være en Karin 73 loungestol av Bruno Mathsson. Det er en drømmestol.

© produsenten

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

Vi flyttet inn her for halvannet år siden og er fortsatt i en prosess hvor vi bor oss inn og pusser opp. Men fra leiligheten vi bodde i før så er de største endringene at vi bruker mer farger nå.

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Radiohuspendlene fra Louis Poulsen er evige for meg. De er som skulpturer og gir mye og behagelig lys. Det er den komplette lampen for meg.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over hjemme?

Jeg skal male stuen.

Les også:Finn din favoritt blant blåfargene

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Jeg synes @josefinehedemann_design og @sedselroug begge har nydelige profiler som fortjener mer oppmerksomhet. Og @_.maiken._ fortjener absolutt en titt. Hun inspirer med gjenbruk og har en morsom penn. Jeg vil også nevne @lottulin. Hun kombinerer farger og vintage med moderne på en mesterlig måte.