Nina styler med alt hun elsker, uten å tenke på trender

Mørke veggfarger, luksuriøse velurmøbler, gull og elegante gardiner er stikkord som beskriver stilen til Nina. Det praktfulle hjemmet er varmt og innbydende, og inneholder en god miks av klassiske og minimalistiske elementer. Velkommen til Villa Floris!

© Nordstrandsfotografene / Nina Lunde

På Nordstrand i Oslo ligger Villa Floris, en nydelig klassisk villa fra 1913. Her bor Nina Lunde med mann og fire barn. Nina jobber som journalist, influencer og blogger, og kan finnes på Instagram under profilen @villafloris, og på bloggen villafloris.no.

Nina har det hun kaller en klassisk maksimalistisk stil, og lar seg ikke styre av trender, men styler med alt som hun elsker. Hennes lekre innredningsstil har heller ikke gått upåaktet hen, hun vant nemlig Gullfjæren Klassisk i 2018, og var finalist i kategorien også i 2019.

Nina tenker alltid ton i ton når det gjelder veggfarger og møbler, og bruker mye tid på farger i familiehjemmet. For tiden har hun et spennende prosjekt med en malingsleverandør, så vi vil garantert få se mer til den elegante villaen i tiden fremover.

Vi ønsket å finne ut mer om den kreative instagrammeren; hva som inspirerer henne, hvordan hun velger farger og hvilke tips hun har til lesere som ønsker seg et klassisk hjem.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Hjemmet vårt inspirerer både klassiske og minimalistiske hjem, fordi jeg blander mange ulike stilarter. Jeg har stramme møbler, gullbord og luksuriøst interiør side om side.

© Villa Floris/Nina Lunde

Beskriv interiørstilen din.

Jeg elsker klassisk maksimalisme, gull, velur, fargerike tekstiler og grasiøse møbler. Hos meg blandes farger, tidsepoker og stilarter. Alt er lov, så lenge det gir et luksuriøst preg.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva inspirerer deg når det gjelder innredning?

Jeg blir inspirert av reiser til mine favorittland Italia og Frankrike. Her henter jeg inspirasjon til gardiner, puter og styling, selv om alt tones ned i Norge.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Kjøp interiør og møbler som kan brukes flere steder i hjemmet. Tenk alltid på samme bruksområde til stue og soverom. De fleste puffer kan for eksempel brukes som nattbord, konsollbord eller puffer både i stuen og på soverommet.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Jeg er fornøyd med alle rom i hjemmet vårt, men hvis jeg skal velge ett rom, blir det de to stuene som ligger vegg i vegg. Jeg elsker takhøyden, de mørke veggene og de hvite skyvedørene med innfelt glass.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Jeg får flest spørsmål om kjøkkenet, hallen og stuene. Mange ønsker lik stil, og er interessert i hvor jeg har kjøpt interiøret.

© Villa Floris/Nina Lunde

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Jeg holder på med store omfattende prosjekter både innvendig og utvendig i hjemmet vårt. Mye av det jeg har drømt om er på plass, men jeg kunne godt tenke meg noen smarte hemmelige rom i hjemmet vårt. Gjerne bak et stort speil - det gir ekstra karisma til hjemmet.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Jeg tenker hele tiden på farger, og planlegger interiøret etter fargene i hjemmet. Nå som vi skal male tre rom, er jeg opptatt av å velge farger som ikke er populære nå, men som blir hot om et par år.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

Jeg har kjøpt 15 hus og leiligheter og har god erfaring med planløsning, renovering, oppussing og triks for å få det optimalt på et overkommelig budsjett. For to år siden solgte vi vårt nye funksishus med skandinavisk stil, og flyttet til vårt klassiske drømmehjem. Da vi flyttet solgte jeg alle møblene, og kjøpte alt nytt i Villa Floris.

© Villa Floris/Nina Lunde

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Jeg blir aldri lei av Slettvollmøblene. Jeg elsker stilen, og rocker den opp med puter, pledd og lyslykter.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over hjemme?

Vi har mange prosjekter på gang, men det største prosjektet blir ny hage - og trolig noe barna kommer til å elske i hagen.

© Villa Floris/Nina Lunde

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Jeg får aldri nok av badet til @villahav, hagen til @holstedhanne, stuen til @interiormypassion og kjøkkenet til @lenespedersen.