- Man behøver ikke eie en herskapsleilighet eller en kjempe villa for å bo lekkert

Danicas Insta-profil har mange følgere og misjonen er blant annet å vise at en leie-bolig er et supert utgangspunkt for lekker innredning.

© @danicachloedk

Denne ukens instagrammer er Danica Chloe, som eier profilen under samme navn og bloggen https://danicachloe.dk/. Hun har funnet veien til våre instahjerter med hennes sammensetning av sarte pasteller og gode gjenbrugsfunn. Hennes inspirerende og misunnelsesverdige hjem gir oss lyst til å tømme den lokale gjenbruksbutikken for alt som finnes i pastell.

Danica bor i København ved Islands Brygge i en 3-roms leilighet sammen med hennes mann Rasmus, og deres to barn, Sylvester og Nola.

De bor i en leilighet på 98 kvadratmeter som skaper rammene rundt et lyst og hyggelig hjem. Danica har valgt å tapetsere og male veggene i nedtonede jordfarger som skaper en rolig og komfortabel atmosfære. Fargevalget kan også gjenspeiles på de mest sentrale møblene. Danicas forkjærlighet for pasteller og farger kommer først til syne på pyntegjenstander og nips.

Les videre og få Danicas beste innredningstips på budsjett og se hennes fargerike hjem, som du garantert vil stjele ideer fra.

© @danicachloedk

Hva er tanken bak Instagramprofilen din og hva vil du gjerne oppnå med den?

Jeg ønsker å inspirere andre til å tørre litt mer - uansett om det er å bruke mer farger i hjemmet, prøve ut nye plagg i garderoben eller større livsvalg. Jeg ser ikke på profilen min som min. Det er en felles platform for meg og følgerene mine. Jeg får like mye igjen som jeg sender ut. Jeg elsker Instagram og henter nesten all inspirasjon der. Spesielt når det kommer til innredning og trender.

Det flotte marmor sofabordet er fra Ox Denmarq.

© @danicachloedk

Reolen fra Muuto er sammensatt sånn at den passer perfekt inn under avgrensningen mot kjøkkenet og gir plass til mye keramik og lysestaker. Den lyseblå lampeskjermen er fra Fabrek.

© @danicachloedk

Utsikten fra sofaen til vinduene. Gardinene er fra Luxaflex og Albert-stolen er et flott loppefunn. I hjørnet henger Radiohus-pendlen VL45 fra Louis Poulsen.

Den sarte fargen på veggen er fra Jotun Lady og skaper en flott ramme rundt benken fra Fdb møbler og den fine Le Klint lampen, som Danica har kjøpt brukt.

© @danicachloedk

Bak halvveggen i stuen gjemmer kjøkkenet og spisestuen seg.

© @danicachloedk

Hva håper du at folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper at de tenker at man kan bo varmt og nydelig, selvom man ikke har et pengetre i hagen. Jeg håper også at det setter nybygg og leieboliger i et litt bedre lys. Man må ikke eie en herskapsleilighet eller en kjempe villa for å skape en personlig og hyggelig innredning.

Hva håper du at de ikke legger merke til?

Buken med klær som ligger i hjørnet, plastikklekene, standardkjøkkenet som hører med til leieboliger og det slitte tregulvet.

Stolene er kjøpt brukt og er en limited edition-modell fra &Tradition. Speilet er fra Housedoctor, og lampen er fra Madebyhand.

© @danicachloedk

I speilet bak spisebordet kan man få en smugkikk på familiens hvite kjøkken.

Den rosa plakaten fra Taisho passer godt inn i det pastellfargede universet. Serveringsbrettet er kjøpt hos H&M Home.

© @danicachloedk

Reolen er fra Hay og på den står blant annet sønnens keramikk kreasjoner fra barnehagen, vintage glass, kanner, og praktiske kasser. Regnbuen er fra insta-profilen @flair_dk.

Fargerik keramikk og porselen fra blant annet Fabrek, Normann Copenhagen og Karensbord pryder de simple reolene fra Søstrene Grene.

© @danicachloedk

Hva er det viktigste du tenker over når du skal igang med å innrede et rom?

At det en rød (og rolig) tråd, når det kommer til de større investeringene. Selvom mange tror at jeg alltid går etter modige fargevalg, så er jeg ganske enkel når det kommer til større boliginvesteringer. Fargen på veggene skal være behagelig, de store møblene er i rolige farger og jeg skejer faktisk ikke så mye ut som man kanskje skulle tro. Det er derimot nips, pynt og tekstiler jeg alltid går all in på. Sengetøyet mitt skal helst være fargerikt. Det samme gjelder plakater, stearinlys, vaser, lampeskjermer osv.

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Jeg elsker den tyske profilen @frollein_herr. Hun klarer å inkorporere farger, uten at det blir for rotete. Av danske profiler henter jeg mye inspirasjon hos @sedselroug og @polkenstudio. De er markant mer simpel i deres uttrykk enn meg, men det inspirerer meg til å skape en rolig base med muligheter for å skeie ut.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Ta bilen (eller bussen) og kjør ut av byen. Finn den nærmeste gjenbruksbutikken og gå amok i fargerike lysestaker, morsome vaser, gamle skamler og billige møbler. Mange av våre ting har jeg funnet i gjenbruksbutikker, på dba (tilsvarer finn.no) eller via vintagebutikker på Instagram. Jeg elsker gjenbruksjakten, å gi møblene et liten oppdatering og få det gjort til mitt eget.

Danica var en av de heldige, som fikk fatt på to Stockholm-skap fra Ikea og har valgt å sette de opp mot en flott tapet fra Photowall Sweden på barnas rom.

På skapene står en vase fra Kähler, og plakatene er blant annet fra Juniqe.

© @danicachloedk

Terrassen er innrettet med bambusmøbler fra Coop, puter fra Fabrek og et rundt gulvteppe fra Søstrene Grene.

© @danicachloedk

Hva får du flest kommentarer på i innredningen din?

De varme pastellfargene. Jo flere farger, jo bedre liker folk det. Soverommet vårt er også veldig populært og de fine pastellysene. Vår "spisestue" med det runde bordet og det store speilet er også alltid populært.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet ditt?

At vi har klart å skape et hyggelig og personlig samlingspunkt for en familie på fire, uten at vi drukner i ting i en tre-roms leilighet. Vi har 98 m2, mye plass, godt lys og god stemning. Det har tatt mange år å finne stilen vår, siden vi ikke har hatt mulighet for å slå ned en vegg eller endre på kjøkkenet når vi hadde lyst til det.

Hva syntes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At man skal planlegge det i lang tid før man prøver noe nytt. Sånn tenkte jeg også engang, men nå kan jeg merke hva vi liker akkurat nå. Hva er det værste som kan skje? At man skal male veggen igjen? Eller selge en vase videre? Ta noen flere sjanser. Det er som regel der magien oppstår.

Hvis du ikke skulle tenke på penger: hva drømmer du om å eie til hjemmet?

Den spanske stolen. Gjerne en brukt versjon med masse patina. Eller et håndlaget italiensk marmorbord. Og gjerne flere Murano-lamper. Jeg elsker alt italiensk, og drømmene er mange.

Her er det ekstra guff på pastellpaletten. De vridde lysene fra Fabrek står flott i de fargede lysestakene, som er kjøpt brukt. De to lysestakene i krystall er fra Hübsch, og reolen er String.

© @danicachloedk

Pastellfargene har også sneket seg inn på soverommet. Plakatene er fra Junique, Taisho og Papercollective, og det falmede orange sengesettet er fra Juna. Lampen er funnet hos Tronsgaard interior.

© @danicachloedk

Danica har funnet en smart løsning for å skape ro på soverommet. Hun har brukt en gulvlangt gardin fra H&M Home til å erstatte de tradisjonelle garderobedørene.

© @danicachloedk

Hva er ditt seneste kjøp til hjemmet?

I forrige uke klikket jeg endelig Le Klint 375 bordlampen hjem, som jeg har ønsket meg i flere år.

Jeg gikk også litt amok hos karensbord.dk. De har det lekreste sortimentet av gjenbruks-pastellfunn. Sist men ikke minst har vi endelig fått opp gardinene. Det har gjort en stor forskjell.

Er det noe i hjemmet ditt som du er sikker på at også er der om 10 år?

Ja, sofabordet vårt i marmor, Albert stolen jeg fant brukt på DBA (tilsvarer finn.no) til 500 kr. og Muuto Stacked reolen er her 100% også om 10 år.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

Jeg vurderer virkelig å gjøre noe med gulvet vårt, men fordi vi kun leier leiligheten er vi nødt til å være kreative. Enten et teppeprosjekt med bløte tepper flere steder i stuen, eller kanskje vi skal legge en flott vinyl over tregulvet, som kan fjernes hvis vi flytter en dag.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt oppmerksomhet?

Jeg blir inspirert av @detlillesorte, som vi hadde fornøyelsen av å bo i tilbake i juni, @kystland som oser av ro og natur og ikke minst @tinnekierhome for sin varme, personlige stil.