La Sara inspirere deg til en mer bærekraftig innredning

"Jeg prøver å tenke langsiktig når jeg kjøper noe" - bli med hjem til svenske Sara som den siste tiden ikke har kjøpt noe annet enn gjenbruk til hjemmet, og se hvor fint det kan bli ved å innrede bærekraftig.

© @saramargaretah

I denne ukens Instagrammer har vi beveget oss til söta bror - vårt kjære naboland Sverige. Her får vi bli med inn til Sara Margareta Hellman som bor i Gøteborg med samboeren Jesper og hunden Agaton.

Sara har innredet den 96 kvadratmeter store leiligheten med en gedigen samling gjenbruks- og vintagefunn, og en fargebruk som gjør at det legger seg en helt spesiell ro over leiligheten.

Av yrke er Sara verken stylist eller interiørarkitekt, men da hun i 2016 åpnet Instagramprofilen, @saramargaretah, for offentligheten, var det for å få utløp for kreativiteten.

Sara mener at alle kan innrede selv om de ikke vet all teorien bak. Det handler bare om å følge instinktet.

Bli med hjem til Sara, og les med når vi får svar på hennes tanker rundt egen og andres innredning. Kanskje blir du inspirert til en mer bærekraftig innredning også?

© @saramargaretah

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Instagram for meg er en hobby hvor jeg får utløp for kreativiteten min. Jeg elsker interiør, og Instagram er et perfekt sted å møte likesinnede. Jeg har møtt mange fantastiske personer og har til og med fått nye venner gjennom Instagram. Videre håper jeg også at jeg kan inspirere andre med profilen min.

Hva håper du at folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper de tenker at det reflekterer oss som bor der, og at det virker både hjemmekoselig og imøtekommende.

Hva håper du at de ikke legger merke til?

Jeg gjør som de fleste andre tror jeg. Tar vakre bilder av de hjørnene som er fine akkurat nå - støvet som ligger ved siden av viser jeg ikke. For meg er Instagram som en liten drømmeverden man kan la seg inspirere seg av, hvor mye ser perfekt ut. Jeg håper de fleste forstår at dette ikke er virkeligheten. Vi har alle hybelkaniner, bunker av papir og vasketøy liggende, men det frister ikke nevneverdig å dokumentere fra min side i hvert fall.

© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah

Hva synes du er viktigst å tenke over når man skal innrede et rom?

Jeg er avhengig av først å få en ide før jeg kan finne ut hvordan det skal se ut. Ideen kan komme ut fra et bilde jeg har sett, en tapet eller en farge. Begynn med basen (tapet, farge og gulv), og bygg på videre derfra. Prøv å føre stilen videre gjennom hele hjemmet.

Hvem og/eller hva inspirer deg når det interiør?

Jeg blir inspirert av reiser, Instagram og kunst. Mine favorittsteder når det gjelder inspirasjon er Sør-Frankrike, Palm Springs og London.

Hva var det siste du kjøpet til hjemmet?

Mitt siste kjøp er et maleri med et stilleben av løk og en kobbergryte. Min siste hang-up er nemlig malerier med forskjellige stilleben, gjerne med mat. Jeg har også nylig kjøpt en høy tinnboks fra en gjenbruksbutikk.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Å kjøpe vintage og secondhand. Man kan finne helt fantastisk ting på loppemarkeder, antikkbutikker og nettauksjoner. For øyeblikket kjøper jeg KUN vintage og secondhand til hjemmet. Jeg elsker ting med en historie - det skaper liv i hjemmet.

© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah

Hva er du mest fornøyd med hjemme?

Da vi kjøpte leiligheten hadde vi ikke noe annet valg enn å totalrenovere den, og jeg er veldig fornøyd med de valgene vi tok under sterkt tidspress. Jeg hadde mest sannsynlig ikke tatt de samme valgene i dag, men jeg elsker fortsatt det meste. Jeg er også veldig fornøyd med at leiligheten ligger så sentralt. Nesten alt er rett utenfor døren.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Kjøkkenet vårt. Fargen er ganske annerledes fra mange andre kjøkken - den er grålilla. Noen elsker den, og andre synes at den er litt rar.

Hva er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At man må ha viss mengde kunnskap om interiør for at det skal bli fint. Gå for det du liker og som føles riktig når du ser det. Da blir et automatisk bra! Jeg tror også noen kan være litt redd for å blande farger og mønstre. Jeg sier bare; bland i vei!

© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah
© @saramargaretah

Dersom det ikke sto på pengene, hva ville du så kjøpt til boligen?

Akkurat nå drømmer jeg om svær Fun-lampe av Verner Panton for Verpan.

Er det noe i ditt hjem du er sikker på er der om 10 år også?

Jeg prøver å tenke langsiktig når jeg kjøper noe, men det kan godt være at noen av secondhand-funnene som for eksempel lysestaker og annet nips blir byttet ut.

Hva er neste prosjekt du vil kaste deg over hjemme?

Vi skal tapetsere det lille gjesterommet i "Brer Rabbit" av William Morris.

Hvilke ”oversette” eller mindre interiør-Instagramprofiler, synes du fortjener mer oppmerksomhet?

Fotografen @fanny_hanssons har en fantastisk sans for farger og materialer.

Jeg elsker også @rachelemilia.

© @saramargaretah