Få Instagrammerens snarvei til et vellykket rom

Vintagefunn danner rammene i Hannes' hjem, og det er særlig to av funnene han synes fortjener ekstra oppmerksomhet.

© @hannesmauritzson

I en vakker leilighet fra 1800-tallet med paneler, stukkaturer og sjenerøs takhøyde bor Hannes sammen med partneren sin Alexander og hunden deres, Charlie.

Trioen bor i Helsingborg i Sverige, og til daglig jobber Hannes frilans med digital kommunikasjon og sosiale medier. Han elsker å skrive, fotografere og skape innhold til både andres og egne kanaler.

Det hersker ingen tvil om at han er dyktig til nettopp dette. Trykker man seg inn på Hannes Instagramprofil, @hannesmauritzson, møter man nemlig et vakkert, estetisk univers som vitner om Hannes' gode smak og innredningsevner. At Hannes' innredning faller i smak på Instagram vitner også den stadig økende følgerskaren om. Fra han i mars 2019 omskapte profilen sin til en interiør-/livsstilsprofil, har han gått fra under 1000 følgere til 24 000 følgere.

Om du vil vite hva Hannes liker best i hjemmet og vil bli bedre kjent med ham, bør du lese videre.

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hva karakteriserer Instagramprofilen din, og hva ønsker du å oppnå med den?

Når jeg spør følgerne mine om hva som gjør min profil spesiell, svarer de alltid at de har inntrykk av at følgerne mine virkelig betyr noe for meg. Jeg svarer alltid på alle kommentarer (som kan ta opp til 1-2 timer om dagen). Tanken bak profilen min er et ønske om at hver gang noen ser innleggene mine, vil de glemme alt rundt dem for et øyeblikk, reflektere over mine tanker og forhåpentligvis få et smil på leppene.

Jeg prøver å være ærlig og oppriktig i alt jeg gjør. For at man skal skille seg ut fra andre profiler tror jeg det er nødvendig å skape følelsesmessig verdi for følgerne. Alle kan ta et bilde, men det som betyr noe er hvordan man forbindes med andre mennesker, og skaper en meningsfull kontekst.

Dette får jeg god hjelp til av hunden min Charlie - følgerne elsker ham og vil alltid se mer av ham.

Hva håper du andre tenker om hjemmet ditt? At det er større i virkeligheten enn på bildene. Jeg får alltid kommentarer på takhøyden, noe som er forståelig, da takhøyden er på nesten 4 meter (!). Det er noe av det jeg virkelig elsker med leiligheten.

Hva håper du andre ikke legger merke til? Skapene som er fylt med alt vi ikke har plass til og det vi gjerne vil kvitte oss med. Jeg foretrekker at gjestene oppholder seg i husets sentrum - kjøkkenet. Det er så innbydende å være i.

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hva synes du er det viktigste å tenke over når man skal innrede et rom? Jeg vil anbefale å velge en eller to større ting til rommet, og innrede etter dem. Det gjør det lettere å skape et rom som føles ferdig og avslappende. Og det aller viktigste - la det ta tid! Det tar tid å få rommet til å føles hjemmekoselig og vite hva man liker best.

Hva inspirerer deg i boliginnredning?
Akkurat nå inspireres jeg av personer som får til å mikse vintage med nytt interiør. Det er noe jeg selv prøver på, selv om alt jeg kjøper for tiden er vintage. I det siste har jeg rett og slett blitt avhengig av gjenbruk. Jeg har også begynt å trakte etter å komme nærmere naturen i innredningen.

Hva var det siste du kjøpte til hjemmet?
Lysestaker fra det lokale loppemarkedet. Man kan aldri få for mange lysestaker!

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett? Når man føler en trang til å ommøblere bør man først se seg rundt i rommet. Hva har du i dette rommet som kan passe enda bedre i et annet? Man ser typisk etter nye ting når man vil ommøblere eller innrede på nytt, men det er ikke nødvendig. Jeg ender alltid opp med å finne ting i skapene mine som jeg nesten hadde glemt at jeg hadde.

Mitt andre råd er å gå på loppemarked. Det finnes så mange skatter der som bare venter på et kjærlig hjem. Loppemarked er bra både for deg og miljøet.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet? Skapet på kjøkkenet! Jeg fant det på en auksjon for vintagemøbler, og jeg måtte bare ha det. Det passer inn som hånd i hanske på kjøkkenet.

Hva får du flest kommentarer for innredningen, og overrasker det deg?
Når folk kommenterer på sengegavlen vår blir jeg veldig overrasket! Jeg synes den er veldig fin, selvfølgelig, for ellers ville jeg ikke hatt den. Men det jeg synes er skattene i leiligheten er alle skapene våre. Fokuser på dem!

Hvis det ikke hadde stått på pengene - hva drømmer du om å eie til boligen?
Først og fremst, ville jeg kjøpt en gammel gård og renovert den. Jeg ville gjort om et rom til et studio hvor jeg kunne drikke kaffen og hatt et kreativt rom. Akkurat nå fyller det kreative hele hjemmet. Hver gang jeg vil lage noe til mediene er hele leiligheten et kaos.

© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson
© @hannesmauritzson

Hvilke vurderinger gjør du når du velger farger til hjemmet? Hva enn som gjør meg rolig og får meg til å nyte hverdagen. Det ender som regel opp med en miks av grå og beige - greige. I det siste har jeg også virkelig fått sansen for tapet. Men det må vente til vårt neste hjem. Spennende!

Er det noe i hjemmet du aldri blir lei av?
Skapene! De har en historie, og det synes jeg er veldig spennende. To av dem er fra 1800-tallet. Kan du forestille deg livet de har hatt? Jeg kunne ønske de kunne snakke.

Hva er det neste prosjektet du vil kaste deg over hjemme? Jeg vil rydde opp på de stedene jeg har fylt med unødvendige ting, og lage et kreativt område hvor jeg kan jobbe uten å invadere privatlivet mitt. Jeg vil også gjerne ha flere tegninger i hjemmet.

Hvilke "oversette" eller små interiørprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?
Jeg er så glad for at dere spør om det! Jeg prøver alltid å fremheve andre Instagram-profiler som inspirerer meg, fordi jeg tror at nøkkelen til et lykkelig liv er å være god mot andre. Jeg anbefaler @whatdecoratesmyday, @bythun og @annamaria.blomqvist.