- Alle har jo sin personlige stil og hjemmet bør gjenspeile de som bor der

Ukens Instagrammer har en feminin stil, og en dragning mot 50 ,60 og 70-tallet. Bli med innenfor i Rikke's fantastiske pastellfargede univers.

© rikkesroom / Filippa Tredal
© Filippa Tredal

Denne uken får du bli med inn i en fargerik og og personlig leilighet som ligger i en klassisk bygård på Majorstuen / Fagerborg i Oslo.

Her bor Rikke (38) i en leilighet på 93 kvm sammen med sin mann og hunden deres Bella.

På Rikke's Instagramprofil @rikkesroom inspirerer hun følgerene sine med spreke fargesammensetninger som ofte har masse rosa innslag. Det er enkelt å se at Rikke har et øye for detaljer og har klart å skape et hjem med en flott miks av farger og teksturer - og det er kanskje ikke så rart at stilen hennes er så gjennomført. Rikke arbeider nemlig som interiørdesigner og stylist i Rikkes Room, og har i tillegg lansert sitt eget merke Gudrun, hvor hun designer puter i bærekraftig ull av høy kvalitet.

Men selv om Rikke jobber med innredning mener hun at man sjelden kan gjøre feil.

  • Alle har jo sin personlige stil og det bør gjenspeile de som bor der selv, ikke at de må bo i en katalog som alle andre skal like, sier hun.

Bli med inn og la deg inspirere av det vakre hjemmet og hennes tanker rundt innredning.

© rikkesroom

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Her finner man ofte det som inspirerer meg, og som jeg ønsker at andre kan inspireres av. Det er en mix av private bilder som mitt hjem og mine reiser, mye farger og blomster.

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din?

Den er fargerik og personlig. Jeg elsker duse farger og pasteller, så aldri mye sterke farger eller grått, sort og hvitt. Er veldig glad i å mikse stiler, farger, teksturer og tekstiler, men stilen min er nok ganske skandinavisk med masse rosa innslag.

© rikkesroom

Hva håper du folk tenker om hjemmet ditt?

At de synes det ser hyggelig ut, og at de kan få tips til ting de kan gjøre hjemme hos seg selv, alt fra farger, kunst og interiør. Jeg ønsker at det ser hjemmekoselig og innbydende ut, og at man blir glad.

Hva håper du de ikke legger merke til?

Alle de brune bladene på de "grønne" plantene mine ..haha.. de dør stadig vekk, selvom jeg nå er super fornøyd med å ha eid et stort tre i stua fra april, det er nok ny rekord.

© rikkesroom

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Som sagt så er jeg glad i farger og er nok litt feminin i stilen min, med tanke på pasteller, rosa, blomster og at ting er litt ton i ton. Jeg er veldig klar på hva jeg ønsker å omgi meg med, så ofte er ting tenkt gjennom og jeg liker å kjøpe/finne tingene selv.

Jeg er veldig inspirert av f.eks Svenskt Tenn, det har alltid vært en innredningsfavoritt. Jeg er også utrolig glad i The Apartment og stilen der. Ofte henter jeg inspirasjon fra reiser, og jeg knipser bilder av mye rart, det ender ofte med at jeg gjør noe nytt hjemme, og finner inspirasjon til å pusse opp noe eller kjøpe noe nytt.

Jeg er glad i former og liker å mikse med farger, form, teksturer og farger. Jeg er veldig glad i Slim Arons og hans ikoniske bilder/fotografier, så har nok en dragning mot 50- ,60- og 70-tallet i stilretning. Et favoritthotell som jeg endelig fikk besøke for noen år siden er det ikoniske Beverly Hills Hotell.

Den blå fargen i gangen er fra Pure & Original, speilet fra Gubi og tapeten fra Pierre Frey.

© rikkesroom

Hva er ditt siste kjøp til hjemmet?

En lampe fra Ferm Living, den er jeg så glad i da den gir det perfekt lyset og du kan dimme den slik du vil, samt den kule formen på foten, den lyse beige fargen og den runde klassiske lampeskjermen i tekstil, mye bra på en gang rett og slett.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Jeg synes det er gøy å gå i bruktbutikker og på marked eller finn.no, og finne en gammel skatt eller designklassiker å pusse opp, gi den nytt liv med et strøk maling og evt noe nytt tekstil. Det synes jeg er stas, da blir det plutselig ditt eget design og følelsen av å skape noe eget som ingen andre har.

Hva er du mest stolt av/fornøyd med i hjemmet ditt?

Jeg er veldig glad i gangen, da den ble helt annerledes med veggpaneler og tapeten i enden. Den er virkelig en favoritt, og hadde det ikke vært for prisen hadde hele gangen vært tapetsert i den. Jeg er også veldig glad i hotellgardinene på soverommet.

© Filippa Tredal

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Jeg får ofte spørsmål om farger på vegger og den rosa sengegavlen, samt den rosa lenestolen fra Carl Hansen i stuen, det er vel ting som popper litt ut og som folk liker, og det setter jeg pris på, alltid så hyggelig når folk spør om tips.

Gardinene er også noe folk ofte spør om, de er fra JAB og noe jeg er super fornøyd med.

© rikkesroom

Hva tenker du over når du velger farger til hjemmet?

Jeg ønsker at det skal henge litt sammen, men at hvert rom skal ha hver sin farge. Synes jo det er så gøy med farger, så da vil jeg gjerne bruke flest mulig. Leiligheten er ganske klassisk så har bevart det uttrykket og stilen hele veien, det er duse farger fra gang, gjesterom til soverom og stue. Kjøkkenet er grønt, noe jeg elsker og som jeg virkelig kan anbefale. Et grønt kjøkken føles fresht og er en behagelig farge man ikke går lei.

Jeg har tenkt at alle fargene skal harmonere, og at det er farger som ikke følger noen trend, men som man kan leve lenge med.

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At folk tar det så seriøst og stresser veldig med at det skal bli så riktig og ikke feil, men det blir jo sjelden feil tenker jeg, alle har jo sin personlige stil og det bør gjenspeile de som bor der selv, ikke at de må bo i en katalog som alle andre skal like.

Jeg synes det er kult når mine kunder vil ha forslag de selv ikke har tenkt på, slik at jeg kan utfordre de litt, også at det skal være litt morsomt og fargerikt, og at ikke alt bør kjøpes på et sted, for da blir det ofte litt "kjedelig".

lampe hay
© rikkesroom
© rikkesroom

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Jeg har en forkjærlighet for stoler og lamper... så mulig jeg hadde byttet ut litt, som f.eks kjøpt et par musling stoler i hvit lammeull, og en ny taklampe til over spisebordet f.eks Bossi fra Nuura Lighting, samt hadde ikke hatt noe imot et ovalt spisebord fra Carl Hansen/Hans J. Wegner.

Er det noe i hjemmet ditt som du er sikker på at også er der om 10 år?

Spisestuestolene, den rosa Wegner stolen, lille petra stolen, gardiner og taklampen i stuen, det føler jeg er gode klassiske kjøp.

Jeg er også veldig fornøyd med sofaen fra Andreas Engesvik/Fogia, men skulle man få seg noe større hjem etterhvert så er det mulig man hadde kjøpt en enda større sofa.

© rikkesroom

Hva er det neste prosjektet du vil sette i gang med hjemme?

Jeg har akkurat fått meg mitt eget kontor utenfor hjemmet, så det skal bli veldig gøy å pusse opp. Jeg har jo mange prosjekt og stylinger, så akkurat hjemme nå er det stille på den fronten. men jeg gleder meg til å få litt utløp over noen DIY prosjekt på dette lille kontoret mitt.

Jeg skal male det i 2 farger, tenkte lage noen egne malerier og pynte opp veggene med, samt trekke om og male en puff, lage en madrass til en ikea benk som også må sys, restaurere en gammel lampe, så blir en del prosjekter der som jeg vil legge ut mer av på instagram fremover.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt fokus?

  • @rikkewestesen er en utrolig dyktig dansk fotograf, mat, reise og interiør.
  • @martheaamundsen har nydelige inspirasjonsbilder for mote, everyday og interiør.
  • Norske @bybjorkheim er et fantastiske prosjekt med håndlagde møbler fra Bali.
  • Danske @miestange har masse nydelige farger og inspirasjon.
  • @linnseljeset for pasteller, interiør og fashion.
  • @etlillehjem har nydelige farger, blomster og interiør.