Bli med inn i Ann Christins hytteunivers

Ann Christin Johnsen inspirerer hun det norske folk på Instagram med sine flotte og gjennomførte hytter - hytta på fjellet har hun sågar vunnet en pris for! Se med og bli inspirert.

© Gullfjæren | Ann Christin Johnsen

Ann Christin Johnsen står bak Instagramprofilen @anncjohnsen, hvor hun viser frem sine fantastiske og misunnelsesverdige hytter.

Ann Christin viser at hyttedrømmen virkelig kan gå i oppfyllelse for interiørentusiasten, og at hytter kan være mer enn den tradisjonelle hyttestilen i furu - det kan like gjerne være en interiørperle.

Hun har intet mindre enn to hytter, en i den norske fjellheim og en i den norske skjærgården, og viser frem begge på sin Instagramprofil.

Mens fjellhytta har en mørk og lekker stil med tungt treverk og tunge tekstiler, har sommerhytta en lysere og lettere stil. Ann Christin mestrer begge deler til fingerspissene, og dette har ikke gått ubemerket hen. Tidligere i år vant hun med fjellhytta prisen for "årets hytte" i Gullfjæren Interiør Awards. Dette forstår vi fullt ut, og kan ikke annet enn å drømme om denne hytta.

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den? På min Instagramprofil finner man bilder av hyttene mine, som forhåpentligvis kan være med på å inspirere andre. Fra oktober til april har jeg fjellhytta som hovedfokus, og det er også denne som har blitt mest eksponert. Resten av månedene ser man sommerhytta, og andre inspirerende ting jeg kommer over på veien.

Beskriv interiørstilen på hyttene dine. Jeg foretrekker en blanding av forskjellige elementer - det er så mange fine stiler der ute! I stedet for å holde meg til en stil liker jeg å mikse sammen flere forskjellige. Min erfaring er at ting man liker går som regel veldig godt sammen.

Jeg føler at stilen min er ganske gjennomgående på begge hytter, men det var naturlig å velge lysere farger på sommerhytta. Elementer som de gamle bjelkene i taket kommer fra en gammel låve. Planen er å skape en litt mer boho følelse der, og blande det sammen med kjøkken og spisestue som er mer romantisk.

På fjellhytta finner du en god blanding av industrielt, fransk boheme og bonderomantikk men også moderne elementer som for eksempel raispeisen.

Hva inspirer deg når det gjelder innredning? Jeg finner alltid masse inspirasjon på Pinterest og Instagram, men også i magasiner, bøker og på reiser. Det viktigste er å holde øynene oppe - du vet aldri når det dukker opp noe.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett? Grønne planter og blomster gjør mye. Du kommer også veldig langt med et malingspann eller spraymaling - det kan gjøre underverker for slitne møbler og interiør.

finn.no og loppemarkeder kan du komme over de mest unike skattene.

Hva er du mest fornøyd med på hyttene? Her tror jeg at jeg må svare den franske peisen på fjellhytta - den elsker jeg virkelig. Om vi noen gang skulle solgt hytta, hadde den definitivt blitt med meg videre.

Hva er ditt beste tips for å gjøre mye ut av liten plass, som man gjerne har på hytta? For min del tenkte jeg ut smarte løsninger med plassbygde møbler. For eksempel er rommet under trappen perfekt til skuffer og skap, som gjorde at jeg fikk masse oppbevaringsplass.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen? Jeg får flest kommentarer på spisestuen med glassveggen, den franske peisen og den gule sofaen.

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til hytta? Et vakkert drivhus bygd med gamle materialer, slik at det ser ut som det har stått der for alltid. Det hadde vært en drøm på sommerhytta!

Har du gjort deg noen overveielser angående fargevalgene på hyttene? Vi har valgt å bruke en del mørke farger på fjellhytta, og den samme beisen i alle rom. Tak og lister er også beiset i samme farge. Det skaper en fin rød tråd, og gir den lune og gode følelsen man gjerne vil ha på hytta.

På sommerhytta, derimot, har jeg kjørt en helt annen stil med hvitmalte gulv og "Smooth White" på veggene. Med andre ord, her har fokuset vært behagelige og gode toner.

Hvordan har innredningen på hytta endret seg de siste 5 årene? For 5 år siden ble hytta på fjellet ferdig og jeg synes utrykket her er like aktuelt i dag. Det var ikke så mange her i Norge som hadde glassvegger eller skyvedører i glass og jern på den tiden, nå er det å se mye oftere de norske hjem!

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen? Som tidligere nevnt elsker jeg den franske peisen på fjellhytta. Den er en klassiker som jeg tror jeg aldri vil bli lei av.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over? Det blir sommerhytta hvor jeg skal male gulv, tak og vegger. Etter 17 år er det på tide med en liten oppdatering - følg med på Instagramprofilen min @anncjohnsen!

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet? Her må jeg være litt inhabil, og svare døtrene mine. De er utrolig kreative, og jeg er imponert over alt de får til: @lotteaam og @martheaamundsen.