7 enkle ting du kan gjøre for å skape ekstra sommerhygge på hytten

Trenger hytten din en litt mer sommerlig stemning? Det kan faktisk være veldig enkelt å skape dette selv.

© Anitta Behrendt//Tia Borgsmidt

Sommer på hytten er synonymt med sløvt tempo, hygge og ro. Eier du din egen hytte så finnes det heldigvis mange enkle måter du kan få hyggelige detaljer inn i innredningen. Se bare nedenfor.

Lag en uro av sten

Der er noe koselig og veldig "sommerhytte-aktigt" ved å henge opp en rekke av hule stener – både inne og utenfor. Det kan være med på å gi en følelse av å være tett på havet, og så er det lett å lage – både for barn og voksne. Og jakten på de hule stenene er en underholdning i seg selv.

Ta siv fra stranden med innenfor

En annen ting som kan pynte på hytten om sommeren er siv fra stranden. De er veldig fine å sette inn i en vase, og gir samme wow-effekt som de populære tørkede blomstene! Det samme gjelder også for spirende greiner fra trær i nærheten.

Heng en flettet kurv på veggen

Skap et sted i gangen hvor nøgler og solbriller naturlig kan parkeres til de skal brukes igjen. Med en flettekurv og et enkelt søm er det på plass - og så pynter det så fint i den helt riktige sommerhyttestil.

Skap en "beach-vibe"

Kjenner du til hatte-regelen? I gamle dager sa man at man kunne samle det fra naturen som kunne være i en hatt. I dag er det ikke alle som har hatt på seg når de går en tur på stranden. Derfor er tommelfingerregelen at man kan ta det man kan bære i en bærepose.

Derfor er det stor sjanse for at du kan ta med litt sand og sten hjem for å dekorere med i hytten. Og finnes det egentlig noe koseligere enn å innrede med egne funn?

Bruk skjell i vaser eller i rammer med litt dybde. Bland de eller sortér i forskjellige arter.

Dekorer med blomster som er presset

Fine farger fra blomster er gøy å ha på hytten, men de friske holder desværre ikke så lenge. Press for eksempel noen fine margueritter eller valmuer i en bok eller under noe annet tungt og sett de inn i en ramme. Det gir et feminint og sommerlig preg som holder mye lengre.

Forleng de lune sommerkveldene

Heng lanterne med solceller opp i trær eller ved halvtaket hvor de kan lyse opp natten når rosé kommer i glasset og de gode samtalene finner sted. Suppler med deilige tekstiler slik at uterommet fortsatt kan brukes selv om solen er gått ned.

Vis frem kjøkkentingene

Det er noe sjarmerende og old school ved at man kan tillate seg å skape en "tidslomme" på hytten. For eksempel ved å gjøre kjøkkenet retro og la alt servise og kjøkkenredskaper være synlig. Det kan være med på å skape en litt rotete stemning – men på den helt riktige måten.