- Vi har aldri en plan for innredningen, vi finner noe vi liker og kjører på

Til den spektakulære peisen kjøpte Ukens Instagrammer noen dyre messinglister. Da de ikke var helt som ønsket, dro hun til en lokal blikkenslager og fikk laget lister av noen rester. Prisen for det hele? Et wienerbrød til lunsj.

© pappenheimhuset

Fra gammelt av var Pappenheim et fattigstrøk i Trondheim, et område der de isolerte husene med papp og papir. Derav navnet Pappenheim.

Men det har skjedd store endringer siden den gang, ikke minst i eneboligen på 300kvm hvor Ukens Instagrammer Line (37) bor sammen med mannen Øystein (36) og deres lille datter Nelly på 3 år.

Etter en totalrenovering er huset idag fylt med nydelige farger og masse fine designskatter. Boligen har et personlig og fargerikt preg, men selv om man skulle tro at det hele er nøye planlagt - så har paret faktisk aldri hatt noen konkret plan med noe i huset.

  • Veien har bare blitt til mens vi har gått den, forteller Line.

Og resultatet av ingen plan? Det vil vi kalle et drømmehjem. Det er ingen tvil om at Line tryller med sin fargebruk og mikser materialer på en måte som skaper fullstendig harmoni i hjemmet. Men hun har også et øye for detaljer og skaper unike blikkfang som gjør at boligen skiller seg ut.

Vi forstår godt at gjestene synes det er spennende å gå på oppdagelsesferd i dette huset, og vil du også ha et innblikk i Line's innredning må du lese med videre og følge henne på @pappenheimhuset.

Lines favorittlampe har fått plass på en av de mange fargerike Montana hyllene man finner i hjemmet hennes. Lampen har hun arvet fra besteforeldrene for ca 15 år siden og den er nok over 60 år.

© @pappenheimhuset

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Her finner man inspirasjon til fargebruk. Vi er veldig glad i nordisk design, spesielt dansk design. Vi er veldig glad i kvalitetsdesign.

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din?

Fargeglad og impulsiv. Vi har aldri planlagt hvordan vi skal innrede. Vi har aldri noen plan, vi finner noe vi liker og kjører på.

Den gule sofaen fra Bolia passer perfekt inn i det fargerike universet Line og Øystein har skapt.

© @pappenheimhuset

Hva håper du folk tenker om hjemmet ditt?

At det er koselig og inspirerende. Vi synes det er gøy å ha ting som kanskje ikke alle har. Folk vi har på besøk synes det er veldig spennende å gå på oppdagelsesferd her å titte på interiøret.

Vi er veldig glad i å bruke møblene vi har og er ikke redd for riper eller flekker. Det må man jo regne med at det blir.

Hva håper du de ikke legger merke til?

Alt vi ikke er ferdige med. Vi overtok dette huset for ca 2 år siden og har vel bygd det opp igjen fra grunnen. Vi har revet vegger, gulv og gjort om på hele planløsningen.

Det skal også legges til at vi er ganske så rotete, noe som ikke kommer frem på Instagram. Vi pleier vel å si at Nelly på 3 år er den mest ryddige av oss.

Det er faren til Line som har bygget den spektakulære grønne peisen. Den har blitt som et smykke midt i huset. På Line’s Instagramprofil kan du se før- og etter bilder.

© @pappenheimhuset
© pappenheimhuset

Hva er historien bak den fantastiske grønne peisen?

Jeg ville at peisen skulle ha ett litt «gammelt» utrykk. Hentet inspirasjon fra gamle store bygårder i Stockholm. Litt kakkelovn følelse, men med en ny tvist. Peisen er det min far som har murt opp og flislagt.

Vi kjøpte egentlig noen dyre messinglister på en flisebutikk, men de var ikke helt slik jeg ønsket. Dro da til en lokal blikkenslager, han hadde noen rester fra et stort prosjekt, og fikk laget lister på våre mål av de. Prisen han ville ha var wienerbrød til lunsj dagen etter.

Flere steder i boligen preger fargerik kunst veggene, som dette flotte fotografiet.

Hva tenker du over når du velger farger til hjemmet?

Vi tenker ikke over fargevalget så mye, vi er veldig impulsive og bare bestemmer oss der og da. Vi finner ett møbel/ting som vi liker, så blir det den fargen som faller oss inn der og da.

Vi tenker heller ikke at fargene må passe sammen, som regel blir det en fin kontrast. Man skulle vel tro at vi planlegger fargene nøye, men slik er det ikke.

Som en del av renoveringen har paret også laget sitt drømmekjøkken, og de varme fargene i treet, de flotte flisene og messingdetaljene gir et eksklusivt preg på rommet.

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Filmer, serier og spesielt instagram. Vi ser alt av interiørprogram fra alle mulige land. På instagram følger jeg veldig mange danske, @cathdelichtenberg er en favoritt. Også tyske @lumikello_.

Hva er ditt siste kjøp til hjemmet?

Tre Louis Poulsen PH lamper som skal henge på kjøkkenet. En super fin klassiker. Håper å få hengt de opp de nærmeste dagene.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Jeg elsker å handle på finn.no og kan sitte i timesvis å titte. Har kjøpt masse på finn, man må bare ha litt tålmodighet. Der finner man masse designskatter til gode priser. Mesteparten av alt vi har av møbler er enten kjøpt på salg eller på finn. Interiør er veldig ofte på salg.

Paret er flink til å sette sammen farger som harmonerer.

Fine detaljer og fargerike blomster understreker stilen i hjemmet.

© pappenheimhuser

Hva er du mest stolt av/fornøyd med i hjemmet ditt?

At vi har klart så mye selv, med god hjelp fra familien. Vi har holdt på dag og natt, helger og ferier. Men det er så verdt det. Vi har aldri hatt noen konkret plan med noe i dette huset, veien har bare blitt til mens vi har gått den.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

At alt ser rolig og harmonisk ut selv med masse farger. At selv om fargene egentlig ikke passer sammen, så får vi det til likevel.

Paret er glad i skandinavisk design og investerer i kvalitet. Det fine spisebordet er fra Bolia og stolene er fra Gubi.

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At man må safe på farger. Har alltid fått høre at man blir så lei møbler og vegger med farger, men tørr å vær litt modigere.

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Glassvinduer til toppetasjen. Da hadde vi hatt panoramautsikt over byen og fjorden.

Er det noe i hjemmet ditt som du er sikker på at også er der om 10 år?

Mesteparten av det vi har i dag. Jeg er ikke den som bytter ut møbler og ting så ofte. Jeg kjøper heller få kvalitetsmøbler som er skikkelige klassikere. Blir man lei, så kan man jo alltids male de?

Barnerommet som paret er igang med å renovere er allerede fylt med vakre detaljer og herlige farger. Den fine kunsten er malt og tegnet av datteren Nelly.

© pappenheimhuset

Hva er det neste prosjektet du vil sette i gang med hjemme?

Vi skal gjøre ferdig soveromsetasjen. Vi holder på med barnerommet nå, der skal vi bygge seng i skråtak, gleder meg til å ordne ett skikkelig koselig og spennende barnerom

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt fokus?