Tasja følger magefornemmelsen og er spontan i innredningen

Bli med inn til Tasja som ommøblerer hver uke og som synes at hverdagens rot er helt greit å vise frem.

© dengamlekoebmandsbutik

Ukens instagrammer Tasja Korfitz Brinch, 32, bor i Esbjerg i Danmark med kjæresten, deres to gutter som de har hver for seg og deres felles datter på 3 år. Til daglig er Tasja sykepleier i barne- og ungdomspsykiatrien men skriver på nåværende tidspunkt på masteroppgaven sin i psykiatrisk sykepleie.

På profilen @dengamlekoebmandsbutik deler hun bilder fra hjemmet; en murvilla fra 1926, som har en smakfull og koselig innredning med plass til barna.

Familien flyttet inn i den 176 kvadratmeter store boligen for 2 år siden og har siden da jobbet hardt med at få huset i stand. Uten erfaring har de selv renovert hjemmet slik at det passet til deres behov.

Samtidig elsker paret forandring og på bare 2 år har de malt om 3 ganger, hatt 4 forskjellige sofaer (den ene nådde ikke engang innenfor før de angret), hatt 2 forskjellige spisebord, hatt soverommet 2 forskjellige steder, hatt masse forskjellige lamper og ommøblert stuen flere ganger. Paret mener selv at det handler om nysgjerrighet og at hjemmet skal avspeile tiden de befinner seg i.

© dengamlekoebmandsbutik

Hva er tanken bak Instagramprofilen din og hva vil du oppnå med den?

Tanken bak profilen er først og fremst å hente inspirasjon fra hele verden for deretter å kunne inspirere mitt eget videre til andre.

Hva håper du at folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper at folk synes vi bor personlig og at det utstråler en "hjemmefølelse".

Hva håper du at de ikke legger merke til?

Når jeg tar bilder er det egentlig ikke noe jeg håper ikke blir sett (utover de stygge plastikk-takrennene utenfor - smiler), da jeg prøver å gjøre det mindre oppstilt for å vise hvordan virkeligheten egentlig er.

Det svarte kjøkkenet er fra IKEA. Spisebordet er et bruktfunn og er satt sammen med et miks av forskjellige fine stoler.

© dengamlekoebmandsbutik

Det svarte kjøkkenet og den oransje fargen på veggen skaper en nydelig kontrast til hverandre.

© dengamlekoebmandsbutik

Den store døråpningen gjør at man kan se inn i stuen.

© dengamlekoebmandsbutik
© dengamlekoebmandsbutik

Hva er det viktigste du tenker over når du skal i gang med å innrede et rom?

Vi er veldig spontan når det gjelder innredning og elsker å eksperimentere. Vi skifter mye ut, flytter rundt og kjøper nytt/brukt. Når vi skal i gang med å innrede et rom er det sjelden de store tankene bak - annet enn å kaste seg ut i det. Jeg har alltid en ide, en inspirasjon eller annet, men det kan endre seg mange ganger underveis. Vi er modig og har gradvis lært at man skal følge magefornemmelsen istedenfor hva som er "riktig" innenfor boliginnredning.

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Når det kommer til inspirasjon så er der jo virkelig mange fine hjem på Instagram. Jeg ELSKER å følge med hos @kunstsalonen og alle de fine hjemmene de besøker. På grunn av det så følger jeg også mye med hos en av eierne av @kunstsalonen - nemlig Anne Aarsland. I tillegg til det så er det mange mindre profiler som jeg synes er minst like inspirerende, som @voresrenoveringsprojekt @maiday_mayday og @detlyseroede_husprojekt. Men det er MAAAANGE andre.

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

Mitt siste kjøp til hjemmet må være en ny radiatorskjuler samt stukkatur som skal monteres i stuen. Og selvfølgelig min nye Ekko mobile fra Bright August March.

Den fine lodne sofaen er fra Sofacompany, sofabordet er fra oxdenmarq, stolen er fra Ingvard Christensen, teppet er fra ellos og lampen er Louis Poulsen.

© dengamlekoebmandsbutik

Fra sofaen ser man spisestuen med det rustikke bordet som er et bruktfunn. Veggen er dekket med en Billy-reolen fra Ikea som er skjært til så den passer perfekt til veggen.

© dengamlekoebmandsbutik
© dengamlekoebmandsbutik

Bak en åpning i veggen med flotte detaljer finner man soverommet.

© dengamlekoebmandsbutik

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Det må være at man skal kaste seg ut i det. Man kan ha mange ønsker som man kanskje ikke har råd til men prøv å lag det selv. På et tidspunkt fant jeg for eksempel et kunstverk som jeg elsket, men ikke hadde råd til. Så derfor - ja, jeg prøvde å male det selv. Det henger fortsatt i stuen og jeg er egentlig ganske glad i det. Jeg har ingen kreative sider i forhold til tegning og maling men flere har spurt hvor det var fra og om jeg kunne male det til salg, haha. Så budskapet er; prøv selv.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

I hjemmet er jeg mest stolt av at vi har gjort det hele selv. Kjæresten min er IKKE håndverker og vi har aldri renovert før. Men likevel prøvde vi og vi kastet oss ut i det. Ja, det ses noen steder at vi har gjort det selv og finish fra starttidspunktet og så til nå ses da også, men det er vårt og vi har selv skapt det. Det er ganske kult!

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

De fleste kommentarene på hjemmet er at det er personlig!

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

Den største misforståelsen når det gjelder innredning må være at man skal vurdere hva som er riktig/best. Nei! Merk etter og prøv. For det meste kan det gjøres om. Det er så mange innredningsregler i forhold til hva som matcher og ikke matcher, hva trenden er og ikke er. Følg din egen magefornemmelse og hva som fungerer i ditt hjem. Det skaper følelsen af "hjemme".

Den gamle trappen har fått en runde med hvit maling som med tiden er falmet en smule og gir fin patina til trappeoppgangen.

© dengamlekoebmandsbutik
© dengamlekoebmandsbutik

Et vanlig eldre baderomsmøbel er skiftet ut med denne vakre sortmalte kommoden med gulldetaljer, som går igjen i armaturet.

© dengamlekoebmandsbutik

Hva har vært det vanskeligste ved renoveringen?

Det vanskeligste ved renoveringen har helt klart vært at vi ikke er håndverkere. At vi selv skulle søke viten om hvordan det skulle gjøres for så å kaste oss ut i det. Alt ble gjort ved siden av fulltidsjobb og tre barn og en økonomi som var fastsatt samtidig som kompromissene veltet inn.

Hva har vært det gøyeste ved renoveringen?

Det gøyeste derimot har vært alle "aha-opplevelsene". Vi har lært så mye av denne prosessen og kan nesten kalle oss selv autoriserte håndverkere nå, haha. Selv jeg vet masse om verktøy og metoder nå.

Hvis du ikke skulle tenke på penger, hva drømmer du så om å eie til boligen?

Hvis jeg ikke skulle tenke på penger så hadde vi noen andre takrenner. Og MASSE annet. Nei, vi synes selv at vi har mye og har med tiden spart sammen og kjøpt det interiøret vi drømmer om.

Husets gamle detaljer ses ved bjelken i taket og det hvitmalte gamle gulvet på datterens fine rom.

© dengamlekoebmandsbutik

Et litt mer dempet gutterom med gymnastikkringer hengende fra taket.

© dengamlekoebmandsbutik

En skrivebordskrok på gutterommet med et antikt skrivebordsmøbel med en 7'er stol til.

© dengamlekoebmandsbutik

"Cafe del Melia" - et fint lekehjørne til familiens minste.

© dengamlekoebmandsbutik

Er der noe i hjemmet ditt som du er sikker på at også er der om 10 år?

I hjemmet vårt om 10 år står helt klart den spanske stol fra Børge Mogensen, da den - som en av de eneste designerting - er kjøpt brukt med et utgangspunkt om at den skal gå i arv til datteren vår og patinaen derfor skal være hennes egen fra barndommen. Vi har noen andre designerlamper, som vi har kjøpt for våre egne oppsparte penger før ble kjent med hverandre, og de ryker heller aldri ut. De går til guttene våre i fremtiden hvis de har lyst.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

Det neste prosjektet blir å montere det stukkatur som vi har kjøpt og så skal vi fortsette med å montere radiatorskjulere rundt i huset. De passer selvfølgelig ikke til huset så de skal skjæres til og så har vi valgt å slipe de for å male de, da vi synes de nye er for plastikkhvite i uttrykket.