Se den fantastiske spisestuen som skjulte seg i Mias gamle villa

Etter at de gamle gulvene ble høvlet, panelene ble slipt og veggene fikk en runde med grå maling har familien fått en overdådig spisestue som passer perfekt inn i det sjarmerende huset.

© miaaaej

I det sydlige Jylland i Danmark bor ukens instagrammer Mia sammen med sin mann Jens og deres 8 måneder gamle datter.

For 3,5 år siden kjøpte paret sitt første hus - en gammel villa fra 1910 på 170 kvadratmeter. Mia og Jens ønsket å bevare mange av husets gamle detaljer og renoverte derfor ikke huset for mye. Istedenfor har de valgt å restaurere de opprinnelige detaljene ved å høvle de gamle tregulvene, bruke de originale murstein på køkkenet, rense utluftningsdetaljene i stuen og slipe de høye panelene.

Med en god innredningssans har paret klart å skape et hjem som både er moderne og herskapelig og fortsatt er tro mot stilen og tiden som huset opprinnelig er fra.

Se familiens vakre spisestue og hør hva Mia kjøper når hun vil gi hjemmet en 'treat'.

© miaaaej

Hva er tanken bak Instagramprofilen din og hva vil du gjerne oppnå med den?

I starten var det egentlig bare slik at familie og venner kunne følge med i mine opplevelser, reiser, mat, osv – men da vi kjøpte vårt første hus for 3,5 år siden begynte jeg å poste bilder fra hjemmet som vi løpende har renovert litt og siden da er det blitt mer og mer bolig som preger profilen. Jeg bruker den primært til å bli inspirert – og så er det her jeg i hverdagen kan være litt kreativ med boliginnredning og ta bilder. I tillegg gjør det meg glad når folk kommenterer eller skriver i en privat beskjed at de er blitt inspirert og at de med glede følger med.

De vakre dørene skiller kontoret fra spisestuen

© miaaaej

Spisestuen får et fint lys inn på spisebordet som er fra Hay. Spisebordsstolene fra Carl Hansen og Søn, og den vakre lampen er fra Hay designet af Georg Nelson.

© miaaaej

En stor strelitzia skaper liv i den flotte spisestuen.

© miaaaej
© miaaaej

Reolen er kjøpt ved Trævarefabrikanternes udsalg, plakaten er fra Fabrek og den høye vasen er fra Hein Studio.

© miaaaej

Hva håper du at folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper at de tenker at det er hjemmekoselig og et sted man har lyst å være og slappe av. Jeg håper at folk ser at vi har prøvd å renovere det i samme stil og tid som huset er bygget i.

Vi fant de gamle gulvene frem over alt i huset og fikk de høvlet, slipt og behandlet. Jeg synes det gamle tregulvet passer flott inn i husets stil. I tillegg slipte vi panelene ned i spisestuen og malte veggene grå slik at man ser panelene tydelig.

Hva håper du at de ikke legger merke til?

Hvis det er litt skitne vinduer eller de gamle radiatorene i huset.

Hva er det viktigste du tenker over når du skal i gang med å innrede et rom?

Jeg tenker først og fremst over hvilken funksjon rommet skal ha. I tillegg vil jeg gjerne at rommet skal føles koselig å komme inn i. Jeg tenker også mye over hvor lyset kommer inn i forhold til plassering av møblene.

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

Jeg blir inspirert av andre profiler her på instagram, på pinterest, i boligmagasiner, og når vi er ute og reiser.

Fra spisestuen er det mulig å gå ut i det store fine kjøkkenet, som er kjøpt ved Kvik. Det store rommet gir masse plass til oppbevaringsmuligheter.

© miaaaaej

På kjøkkenet har paret plassert et bord fra Hay og spisebordsstoler fra Eames hvor familien kan nyte frokosten sammen.

© miaaaej
© miaaaej

Paret har valgt å fjerne tapet og murpuss fra den ene veggen på kjøkkenet for at få en rå mursteinsvegg. Lampene er fra Ikea.

© miaaaej
© miaaaej

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

En håndlaget uro til vår datters rom som jeg bestilte via instagram fra England, en ny pute fra Eline Engen for å gi sofaen litt nytt liv og et ”twist candle” fra Lex Pott. Det er så mange fine fargede og vridde lys for tiden – de er så fine nå om høsten hvor man tenner stearinlys igjen.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Å mikse nytt og brukt. Jeg elsker å finne ting på DBA eller i bruktbutikker – vi liker også godt å blande klassisk dansk design med Ikea, Ellos, Søstrene Grene osv.

I tillegg synes jeg at blomster og planter kan gjøre en kjempe forskjell for et rom. Et lille ”treat” til hjemmet er ofte friske blomster. En bukett eller bare 2-3 blomster samlet i en vase kan gjøre en stor forskjell for et rom, synes jeg.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

At vi har bevart så mange av de originale detaljene - blant annet de høye panelene og utluftningsdetaljene i spisestuen, de originale tregulvene, trappen opp til 2. etasje og den rå mursteinsveggen på kjøkkenet med de originale murstein fra 1910.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Det er spisestuen, de høye panelene og spisebordet og spisestolene som ofte kommenteres – og ellers får jeg en del kommentarer på rommet til datteren vår.

Kontoret ligger i 1 etasje og er innredet med en daybed fra Skovshoved Møbelfabrik hvor man kan ta et hvil og nyte utsikten.

© miaaaej

Kontorbordet er hjemmelaget og er en 4 meter lang bordplate som har fått tilføyet bordben. Det gir både mye arbeidsplass og et fint rom. Oppslagstavlen er fra Hay.

© miaaaej

Den populære flytesofa er fra Hay. Den store gulvvasen er fra House Doctor.

© miaaaej
© miaaaej

Sofabordet er fra &tradition, det mindre bordet er fra Eames

© miaaaej

I gangen fører den nydelige tretrappen opp til husets andre etasje hvor man finner soverommet, barnerommet og badet.

© miaaaej

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At det ikke trenger å være design eller dyr for at det er fint å ha. Et hjem med personlige ting som har historie eller ting fra reiser og loppefunn er for meg langt mer inspirerende innredning.

Hva drømmer du om å eie til boligen hvis du ikke skal tenke på penger?

Jeg drømmer om Flagline stolen fra Wegner – den er så vakker.

Er der noe i hjemmet som du er sikker på at også er der om 10 år?

Jeg er ganske sikker på at vi fortsatt har spisestuestolene om 10 år – vi sparte opp til de når vi bodde i leilighet slik at vi kunne kjøpe de når vi fikk hus.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

Jeg vil gjerne ha radiatorskjulere overalt i huset. Jeg ved ikke helt om det blir et projekt nå i høst – og ellers vil vi også gjerne lage en innebygget reol på kontoret. Det ville passe fint inn husets stil, synes vi.

Vi renoverte toalettet i 2. etasje i fjor høst, og i vinter gjorde vi klart rommet til den lille jenten vår, så akkurat nå nyter jeg bare barselen med henne uten å ha for mange prosjekter i gang.

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt oppmerksomhet?

Jeg synes det er vanskelig å finne noen jeg vil kalle ”små” bolig-instagramprofiler, da mange av de jeg følger har mange følgere, men jeg elsker å følge med og bli inspirert av:

@byengell

@polkenstudio

@signe_hm

@mariaharmuth

@annatfunder

@marieeigen

@londogmussehuset

@kathrine_kv

For at skabe rolige rammer i soveværelset, er det blevet malet i en afdæmpet blålig nuance. Dobbeltsengen er fra sengespecialisten, og sengetæppe er fra Hay.

© miaaaej

Natbordsdetaljer

© miaaaej
© miaaaej

På husets første etage har familien et dejligt badekar

© miaaaej

Den fine børneværelse er indrettet med den populære Sebra seng. Den æbleformede fletkurv er fra Ferm Living, skabet er fra Ikea og luftballonen er fra Karrusella.

© miaaaej