Se Anne og Marius totaloppussede hus med en lekker og personlig fargepalett

Bergensparet har valgt seg ut noen favorittfarger som gjør det enklere å innrede hjemmet på en elegant og sammenhengende måte.

Rosa, sennepsgult og grønt - dette er de tre bærende fargene i innredningen hjemme hos Anne, Marius og katten Sofie i Djupviken utenfor Bergen.

Til vanlig jobber Anne som grafisk designer, mens Marius er kontrollør og servicetekniker. Det er derfor ingen tvil om at paret er nevenyttige.

Det er tydelig at paret har et godt øye for farger, og en målrettet palett binder binder alle fargene vakkert sammen på tvers av rommene. Fra den karrygule sofaen og de rosa gardinene i stuen til veggfargen på kjøkkenet og den fine tapeten i gangen. Selv ikke takene er hvite hjemme hos Anne og Marius.

Det 130 kvm store huset ble bygget av Annes morfar på 50-tallet, men har etter at Anne og Marius overtok det gjennomgått en totaloppussing. På profilen @huset_i_djupviken kan du se bilder av oppussingen og Anne og Marius' personlige innredningsstil.

Les videre for å bli bedre kjent med Anne og Marius, og finn ut hvorfor de måtte male stuen i en ny farge.

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Hva finner man på deres Instagramprofil, og hva er tanken bak den? Vi opprettet profilen for at venner og familie skulle kunne følge med på renoveringen av huset. Vi tenkte det kunne være spennende og inspirerende å følge prosessen fra start til slutt, og ikke minst se at huset tar form underveis.

Vi bruker også profilen til å vise frem et hjem med en litt annerledes stil - som er både personlig og fargerik. Vi håper vi kan inspirere andre til å stole på seg selv og sin egen smak, samt å tørre å velge utenfor boksen. Farger og personlighet gir hjemmet liv.

Hva håper dere andre tenker om hjemmet deres? At det er et godt hjem med en god atmosfære, og at det er inspirerende.

Hva håper dere at andre ikke legger merke til? Den siste finishen og alle småtingene som ikke er helt ferdige enda. Vi har en lang liste over ting vi mangler å gjøre i huset - mange småting og noen større ting.

Hva mener dere er det viktigste å tenke over når dere innreder et rom? At det både skal være funksjonelt og estetisk samtidig. Det skal også være behagelig å oppholde seg i. Vi spør oss selv spørsmål som: "Hva skal rommet brukes til, og hvordan bruker vi det?"

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Hvem inspirerer dere når det kommer til interiør? Stylisten @tonekrok er veldig dyktig. Vi inspireres også av fargeeksperten @farge_dagny, og særlig av samarbeidet hennes med Pure & Original Paint i 2017. Fantastisk inspirasjon til fargerikt hjem!

Les også: Farge-Dagy: Slik velger du de rigtige farge til hjemmet

Hva var det siste dere kjøpte til hjemmet? En vintage bordlampe i messing med glassfugler på! En liten skatt av en lampe som Anne fant på Finn. På møbelfronten er vårt nyeste kjøp en ny sofa. Sofaen vi hadde tidligere var helt nydelig, men ikke så god å sitte i... På grunn av sofabyttet måtte vi male stuen i en ny farge - fra mørkegrønn til lyserosa.

Hva er deres beste tips for innredning på budsjett? Kjøp brukt! Gjenbruk er bra både for lommeboka og miljøet. Vi har funnet masse i bruktbutikker, på loppemarked og på Finn. Brukte ting er med på å skape en mer personlig innredning, fordi man får tak i ting ikke alle andre har.

Les også: Dette er årets farge i 2020

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Hva er dere mest fornøyd med i hjemmet?
Først og fremst at vi har klart å skape huset vi ønsket oss. Vi har planlagt huset ned til hver minst detalj, og lagt enormt mange arbeidstimer ned i det.

Om vi skal fremheve en enkelt ting må det være kjøkkeninnredningen, som går fra kjøkken og over i spisestue som et møbel, med en integrert spiseplass under vinduet. Det ligger mange timers planlegging bak kjøkkenløsningen, hvor det også har blitt plass til en praktisk kjøkkenøy.

Vi vil også nevne badet og det spesielle møbelet vi har laget selv med moduler fra IKEA.

Les også: De beste IKEA-hacksene

Hva får dere flest kommentarer på i innredningen? Fargene vi har brukt, og hvordan vi har kombinert dem. Vi har også fått mange positive tilbakemeldinger på badet - både når det gjelder farger, fliser, innredning og alle plantene.

Hva synes dere er den største misforståelsen når det gjelder innredning?
Hvite tak! Her i huset har vi ingen hvite tak. En annen misforståelse er også at badet skal være et "typisk bad". Vi har valgt å innrede badet så det harmonerer med resten av innredningen i huset. Det vil si på badet vårt finner du grønne planter, malte vegger, lysekroner, gardiner og bilder på veggene.

© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken
© @huset_i_djupviken

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?
Takterrasse og kunst! Med en takterrasse kan vi nyte kveldssola lenge på sommeren. Når det kommer til kunst er det så mange fine og interessante verk, men det koster også...

Er det noe i hjemmet dere er sikre på også er der om 10 år? De gamle tregulvene - de gir huset sjel. Vi er også sikre på at spisebordet fra Skovby med plass til 14 personer, og den gamle prismekronen over spisebordet er der om 10 år.

Hva er det neste dere vil kaste dere over hjemme? Vi mangler fortsatt noe av renoveringen, så det er en del små og mellomstore prosjekter vi skal jobbe på. Blant annet skal vi slipe og lakkere trappetrinnene så de matcher gulvet. Det er ikke noe vi ser spesielt fram til, men resultatet kommer til å bli så bra.

Til våren og sommeren skal vi male huset ferdig utvendig, og vi skal begynne på uteområdene - det gleder vi oss til!

*Les også: Slik gjør du det hyggelig på terrassen*

Hvilke "oversette" Instagramprofiler synes dere fortjener litt mer oppmerksomhet?@_.maiken._, @pappenheimhuset, @rettelinjer og @theurbanjungleloft