Kjøkken med hjerte
Brødbaking og matlaging på et funksjonelt kafékjøkken er en del av innehaveren Annas hverdag. Sitt private kjøkken innreder hun derfor med hjertet, og er stedet der hun finner ro.
Koselig og personlig kjøkken
Anna Margareta Almqvist Snilsberg driver kafeen og landhandleriet Svartskog Kolonial i Akershus. Her deler hun noen av sine kjøkkentips.
Hva var viktig for deg da du innredet kjøkkenet?
- Siden jeg jobber mye på et kjøkken som må være funksjonelt, ønsket jeg å innrede kjøkkenet mitt utelukkende basert på det jeg liker og uten å tenke på at det skal være så praktisk. Jeg kunne valgt en stram innredning, men jeg er for glad i det autentiske gamle. Og det må være ekte. Ofte finner jeg én ting jeg liker godt, slik som benkeskapene, og så spiller jeg videre på det.
Se flere bilder fra Annas kjøkken på de neste sidene!

Viktig med åpen løsning
De blå benkeskapene på Annas kjøkken er fra Finn. Den lille vegghyllen fulgte med huset, og den åpne bestikk- og redskapsboksen er fra Home & Cottage.
Hva er du mest fornøyd med på kjøkkenet?
- Jeg liker godt lyset som kommer inn gjennom vinduet over kjøkkenbenken og å se ut av vinduet utover hagen. Den åpne løsningen mellom stuen og kjøkkenet er viktig for meg, og at alt flyter i ett gir meg inspirasjon. Jeg kunne aldri hatt kjøkkenet
i et lukket rom.

Lun varme med stor komfyr
Aga-komfyren kjøpte Anna brukt fra England, og den kom i mange deler som måtte settes sammen. Til gjengjeld varmer den opp hele etasjen alene.
- Aga'en er veldig praktisk - støpejernet holder lenge på varmen og skaper en lun varme om vinteren.
Hvordan brukte du erfaringen din fra jobben da du innredet kjøkkenet ditt?
- For min del ønsket jeg en kontrast. Kjøkkenet i kolonialen er et arbeidskjøkken der vi produserer varm suppe og hjemmebakst hele tiden. På mitt eget kjøkken kan jeg slappe av og ha det akkurat slik jeg vil.

Noe nytt har fått plass
Anna handler det meste brukt. Men armaturen fra Victorian Plumbing, Ikea-vasken og marmorbenkeplaten fra en butikk i Sandvika har hun kjøpt nytt. Hjemmebakt brød med syltetøy og manchego-ost er smakfulle favoritter på Annas kjøkken.

Det er servert!
Egenlaget saft er deilig i sommervarmen. Iittala-glassene er fra 70-tallet, men kan fortsatt kjøpes. Varme kanelsnurrer og hjemmelaget saft frister i Annas kolonial på Svartskog. Benkeplaten på kjøkkenet hennes er godt brukt, akkurat som Anna liker det.

Stilig stilmiks
Kjøkkenet og stuen er i et stort allrom med flotte vinduer fra landhandleriets start i 1915. Mellom sonene har Anna et Tulip-spisebord som en forlengelse av kjøkkenet. Lampen er fra Poul Henningsen.
- Jeg liker å blande stiler. Så i stedet for et bonderomantisk kjøkkenbord valgte jeg et rundt Tulip-bord fra 50-tallet.

Rom for både store og små
Hva er dine beste oppbevaringstips?
- Kjøkkenet mitt er ikke så praktisk, men det må fungere med to barn. De skal også være delaktige i hverdagslige sysler på kjøkkenet. Siden vi kun har én skuff på kjøkkenet, får bestikk og redskaper stå i en åpen oppbevaringsboks på kjøkkenbenken slik at barna lett kan bruke det. Så er det viktig at kjøkkenet tåler en støyt. Jeg vil ikke være redd for at det skal bli hakk, og trives bedre med ting som er ferdig slitt og har en historie. Det skaper også atmosfæren jeg ønsker.
