Hanne innreder praktisk, uten å gå på kompromiss med det estetiske

Hanne brukte 3 år på å planlegge familiens drømmehjem i Lyngdal, og det var helt klart verdt ventetiden. Se hvor fint de har fått det, og bli inspirert du også!

© @hanneromhavaas

I Lyngdal i Vest-Agder finner man et fantastisk funkishus med en nydelig fjellutsikt og solnedgang. Her bor Hanne Rom Havaas, med mannen Rune og deres tre barn.

Hanne står bak Instagramprofilen @hanneromhavaas, som nærmer seg hele 200.000 følgere. Til daglig jobber hun som politi, men Instagram tar mer og mer tid, og hun har i dag sitt eget firma.

Etter tre års omfattende planlegging og ombygging kunne de i 2010 flytte inn i sitt 450 kvadratmeter store hus. Huset er innredet med hensyn til det praktiske, men Hanne har ikke gått på kompromiss med det estetiske. Huset har en innbydende fargepalett, velvagt pynt, og en forkjærlighet for dansk design.

Hva finner man på din Instagramprofil, og hva er tanken bak den?

Det som kjennetegner min profil er at jeg kun bruker min egne bilder, og ikke "reposts" av andre. Bildene jeg legger ut er fra mitt hus og min hage, samtidig som jeg krydrer litt med bilder av meg selv og litt mote. Jeg ønsker at følgerne mine skal "kjenne" meg, og få et forhold til meg.

Jeg legger også stor vekt på god bildekvalitet, og lyssetting. Jeg forsøker å variere bildene mellom nær- og avstandsbilder. Ellers viser jeg forskjellige rom og gir tips til praktiske løsninger. Generelt tenker jeg mye på kvalitet i det jeg legger ut.

Til å begynne med var Instagram noe jeg gjorde kun for gøy, men etter hvert økte antall forespørsler, og det ble en business. Det er utrolig spennende!

Beskriv interiørstilen din.

Jeg har en minimalistisk og skandinavisk stil, men ønsker samtidig at det skal være koselig. For eksempel liker jeg å tilføre litt puter og tilbehør for å gjøre det litt lunere. Huset vårt har mye vindu, store hvite flater og lyse eikegulv, så det er viktig for meg å gjøre det litt lunere.

Jeg elsker kontraster, og har derfor malt vinduskarmene koksgrå. Jeg skifter heller ikke møbler så ofte, så jeg er opptatt av at kjøpene skal være gjennomtenkte.

Hva inspirer deg når det gjelder innredning?

Jeg blir inspirert av andre Instagrammere, boligmagasiner og venninner. Jeg blir også inspirert av å kikke i butikker. Det å reise utenlands gir også mye inspirasjon. Jeg var akkurat på et nydelig hotell på Kreta, som var veldig inspirerende. Ellers elsker jeg dansk design og blir inspirert av dette.

Hva var det siste du kjøpte til hjemmet?

Mitt siste kjøp var nye møbler til terrassen. Forrige sommer bød på et fantasitisk sommervær, så det var et godt kjøp. Jeg elsker å lage terrassen til en oase med masse blomster.

Hva er ditt beste tips for innredning på budsjett?

Mitt beste tips for innredning på budsjett er å kjøpe snittblomster i en vase, og noen billige puter. Det kan forandre en hel masse uten at det er den helt store investeringen.

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Det jeg er mest stolt av med hjemmet vårt er at det er praktisk, samtidig som det er flott. Vi brukte tre år på planlegging og bygging av huset vårt, og det fungerer veldig bra til en familie på fem. Huset har både treningsrom og hjemmekino, og disse rommene har blitt veldig bra. Det er nå åtte år siden huset ble bygd, og i ettertid er jeg veldig tilfreds med valgene vi har tatt - de er like moderne den dag i dag.

Hva får du flest kommentarer for i innredningen?

Det er nok soverommet og hovedbadet vårt!

Dersom det ikke sto på pengene, hva skulle du kjøpt til boligen?

Om jeg ikke skulle tenke på penger skulle jeg gjerne hatt et svømmebasseng i hagen. Flere danske designikoner og møbler hadde ikke vært feil det heller.

Hva tenker du over når du velger farger i hjemmet?

Hjemme hos oss er det ikke så mye farger på veggen. Unntaket er barnerommene hvor det er en vegg i blå, gul eller lilla. Jeg tror at barn trenger litt farger i omgivelsene. Ellers er hjemmekinoen vårt malt i en mørk blåfarge på både vegger og takk. Dette rommet har virkelig blitt superkult!

Hvordan har innredningen hjemme hos deg endret seg de siste 5 årene?

For 5 år siden var huset tomt, så de siste årene har blitt brukt på å kjøpe litt nye møbler og fylle opp huset. Nå er huset endelig ferdig! Selve stilen har nok ikke endret seg så mye, men fargevalgene har endret seg i takt med skiftende trender.

Er det noe du tror du aldri kommer til å bli lei av i innredningen?

Jeg blir aldri lei av mine Cognac-fargede "Butterfly Chairs" fra OX Denmarq. Dem elsker jeg! Jeg hadde ønsket meg de svært lenge før jeg endelig kjøpte 2 stykker - det kjøpet har jeg ikke angret på.

Hva er det neste prosjektet du skal kaste deg over hjemme?

Mitt neste prosjekt blir å oppgradere gjesterommet. Jeg lurer litt på om jeg skal male rommet, men jeg har ikke helt bestemt meg for farge enda.

Hvilke "oversette" eller små Instagramprofiler synes du fortjener litt mer oppmerksomhet?

Det er mange mindre Instagram-profiler som fortjener litt ekstra oppmerksomhet etter min mening. Som et fast innslag presenterer jeg 2 kontoer som ukens profil, hvor de svarer på 10 korte spørsmål. På den måten prøver jeg å skape litt god reklame for andre kontoer.