Det gamle legehuset har et fargeunivers som alle vil ha fargekodene på

Hos Line inngår ikke fargen svart i innredningen. Til gjengjeld elsker hun de fleste andre farger og mikser gjerne forskellige farger. Hjemmet hennes har blant annet 3 stuer som er malt i hver sin nøye avstemte farge.

© @mitleagehus

I en 260 kvadratmeters arkitekttegnet villa med tilhørende kjeller på 140 kvadratmeter bor Line sammen med familien på 5. Familien består av Line, mannen hennes som er kokk og deres tre barn på 9, 4 og 1 år.

Familiens hjem er et tidligere legehus og det er slik navnet på Lines Instagramprofil @mitlaegehus har oppstått. Med huset følger høje paneler, vakre radiatorskjulere, gamle vinduer, stukkatur og masse andre fine detaljer.

Opprinnelig er Line utdannet innenfor organisasjon og ledelse men jobber i dag som freelance boligstylist, hvilket hjemmet også bærer preg av.

Line er spesielt stolt av familiens 3 sammenhengende stuer som er malt i forskellige nyanser. Fargevalget går heller ikke ubemerket forbi Lines følgere.

Fargepaletten fører nemlig til masse spørsmål om fargekoder, som Line til følgeres fordel med glede deler.

Kom med innenfor og bli inspirert av familiens vakre hjem, hvor farger er høyt prioritert.

Line og datteren Ellen.

© @mitlaegehus

Hva er tanken bak Instagramprofilen og hva vil du gjerne oppnå med den?

Instagram har vist seg å være en god plattform for mitt ønske om å kunne jobbe freelance med forskjellige oppgaver. På den måten har mine ønsker med profilen endret seg mye siden jeg startet for ett år siden. Jeg er overveldet over det nettverket man kan skape samt de tette relasjonene man kan få i den virtuelle verden. Jeg drømmer om å knytte min kommende hjemmeside til IG-profilen primo 2021 og på denne måten få flere spennende oppgaver. På samme måte har jeg mange planer og idéer med legehuset, som jeg håper på å kunne realisere og dele på profilen.

Underetasjen byr på hele 3 sammenhengende stuer, som Line etter mange overveielser har valgt å male i 3 avstemte nyanser. Det er ingen tvil om at Line har en forkjærlighet for fargene grønn og rosa.

© @mitlaegehus

I den første stuen befinner TV'en og sofaen seg. Her er TV'en plassert på en hylle fylt med bøker. Er du lei av å se på bokryggene, eller synes du at fargene ikke passer inn i rommet, så er det en fin løsning å snu bøkene, akkurat som Line har gjort her. Det skaper et mer harmonisk og enkelt uttrykk.

© @mitlaegehus

Selv om bøkene er snudd rundt, er Line helt sikker på hvor hver enkel bok står.

© @mitlaegehus

Den vakre Le Klint lampen sørger for en koselig belysning til lesekroken i hjørnet på stuen.

© @mitlaegehus

Hvad håper du at folk tenker om hjemmet ditt?

Jeg håper at folk først og fremst får inspirasjon og at de merker ‘meg, min stil og estetikk’. Og så håper jeg at de gleder seg til å følge med på reisen for legehuset - herunder kommende boligprosjekter.

Hva håper du at de ikke legger merke til?

Jeg legger mange tanker og kjærlighet i alt det jeg legger opp. Så folk må legge merke til alt. Eller, det er ting som ikke blir delt. På den måten er profilen kun den ene siden av livet vårt. Jeg følger selv profiler hvor bildene er vakre og estetisk flotte. Jeg blir ikke inspirert av kaotiske bilder, babyrot og hverdagens trivialiteter - derfor deler jeg sjelden det på profilen min.

Hva er det viktigste du tenker over når du skal i gang med å innrede et rom?

For meg er det ikke kun én ting som er viktig eller noe som er viktigere enn noe annet. Det vil alltid være 'de enkelte deler' i 'det hele’. Lyset, veggens uforming, funksjon, stemning, tråden til resten av hjemmet….

Den lysegrønne fargen er en fin bakgrunn for bildeveggen, som kommer ekstra mye frem.

© @mitlaegehus

Møbelet i hjørnet har familien fått fra et vennepar som ikke hadde plass til det. Nå fungerer det som en plass hvor barna kan være kreative, samtidig som alt kan gjemmes bort når det ikke brukes.

© @mitlaegehus
© @mitlaegehus

Man kan skimte litt av Lines fine kontor på bildet.

© @mitlaegehus

Hvem inspirerer deg i forhold til boliginnredning?

I forhold til farger blir jeg alltid veldig inspirert av bybilder. Fargekombinasjoner på gammelt treverk, nyanser fra beplantning eller lignende. Generelt suger jeg til meg inspirasjon alle steder og lagrer mentale bilder på netthinnen når jeg ser noe vakkert. Jeg kan dessverre ikke være så konkret, da jeg konstant samler inspirasjon fra alle steder hvor øynene stopper opp og tenker “så fint...”.

Hva er det siste du kjøpte til hjemmet?

Det er en stor oppslagstavle fra Manufakture i lin-canvas og eik som skal henge på kontoret. Jeg trenger å visualisere projekter og oppgaver på en bedre måte. Samtidig er den fin; nærmest som et møbel, og jeg kan henge opp masse fint som gjør meg glad rent estetisk.

Hva er ditt beste innredningstips på budsjett?

Det er helt klart å finne ting brukt på loppemarkeder, på auksjon, i gjenbruksbutikker eller lignende. Der kan man finne de tingene som viser personlighet, som skiller seg ut osv. Rent stylingmessig handler det om å få naturen inn i takt med årstidernes skifte; de tingene barna samler sammen, grenene og rosene fra hagen. Alt dét vi finner og tar med inn forteller historier og gir liv til innredningen.

© @mitlaegehus

Oppslagstavlen er fra Manufakture og skal brukes til å planlegge og visualisere Lines ideer for fremtiden.

© @mitlaegehus

En stor hylle som fyller hele den ene veggen må være den perfekte løsningen til masse oppbevaring på et kontor. Mappene er som skreddersydd til rommene i hyllen, og det er fortsatt plass til nips og pynt, slik at hyllen fremstår elegant og en fryd for øyet mens det jobbes.

© @mitlaegehus

Hva er du mest fornøyd med i hjemmet?

Det er klart fargene gjennom tre av stuerne og rommenes sammenheng. Mørkegrønn til støvet grønn til rosa/beige.

Hva synes du er den største misforståelsen når det gjelder innredning?

At man kan ta utgangspunkt i bilder av andres hjem eller lignende, og så overføre det mer eller mindre direkte til sin egen bolig. Vellykket innredning skal ta høyde for den enkelte persons historie, behov og drømmer. Innredning skal bestå av et virvar av inntrykk og motiver.

Er der noe i hjemmet ditt som du er sikker på at også er der om 10 år?

Legehuset i sin grunnform med alle de fine detaljene; panelene, trappen, romfordelingen osv. Rent innredningsmessig vil de fleste møblene være der, da jeg som utgangspunkt kun bor med og skaffer meg ting som jeg kan se meg selv ha resten av livet. På grunn av dette synes jeg også det er vanskelig å endre på innredningen min. Heldigvis kan en styling endre rommets uttrykk enormt.

Hva får du flest kommentarer for?

Fargevalgene mine. Og så får de fine panelene og store vinduene mange kommentarer også.

Husets vakreste rom må definitivt være spisestuen med de høye panelene og gamle detaljene. Den mørke brunlige fargen på veggen lar detaljerne komme frem og passer perfekt sammen med de lyse tremøblene.

© @mitlaegehus

Det lange spisebordet har plass til mange gjester. Både spisebordet og stolene er fra Bolia.

© @mitlaegehus
© @mitlaegehus

Hvis du ikke skulle tenke på penger hva drømmer du så om å eie til boligen?

En seng fra Hästens. For meg er alt forbundet med god søvn, så det er noe jeg drømmer mye om nå med en baby i huset.

Hva er det neste du vil kaste deg over hjemme?

Akkurat nå merker jeg at jeg er begrenset av de mørke dagene. Mange prosjekter krever kunstig arbeidslys som jeg ikke er fan av. Derfor har jeg satt flere boligprosjekter på pause, og jeg vil gå i hi med familien i julen. Men helt konkret ligger det et DIY-projekt med en garderobeløsning på Ellens rom og venter. Og i starten av det nye året skal jeg innrede den tidligere stuen i 2 etasje som er Augusts kommende rom. Det involverer blant annet at jeg skal sette opp tapet for første gang.

© @mitlaegehus

Den originale gamle trappen går gjennom hele huset fra 1 etasje og opp til loftet. På veggen henger illustrasjoner av barna og pynter i hjemmet.

© @mitlaegehus

Den lyse fargen på veggen passer perfekt til husets detaljer. Her får man et kikk inn til et av barnas soverom.

© @mitlaegehus

Hvilke ”oversette” eller små bolig-Instagramprofiler følger du selv som du synes fortjener litt oppmerksomhet?

Jeg blir nødt til å fremheve Sarah med profilen @octoberdetails. Hun får meg ned i gear, minner meg om skjønnheten i det enkle og alle drømmene jeg har for legehusets hage.

I tillegg skulle jeg gjerne byttet hjem med @kathrineiversen_ , som bor i den vakreste herskapsleiligheten i København. Hun tar meg tilbake i tid, da vi inntil for et år siden utelukkende bodde i leiligheter i Aarhus C., og av og til savner jeg de mindre rammene. Kathrine har dessuten en utmerket smak og et skarpt estetisk øye.

Begge innreder med mindre farger enn min mage tillater meg. Men de er en stor inspirasjon for meg, akkurat slik som mange andre også er!

Valdemars rom.

© @mitlaegehus

Datteren Ellens rosa rom.

© @mitlaegehus

Foreldrenes soverom, hvor en fin Le Klint lampe pynter på nattbordet fra Trævarefabrikernes udsalg.

© @mitlaegehus

Line har et godt øye for møbler som passer inn i den 'gamle' stilen. Her er en antikk kommode med plass til babyklær og toalettsaker og en gammel fin slagbenk.

© @mitlaegehus

Det gamle badet som familien elsker, men som på sikt nok ikke holder - særlig på grunn av alderen hvor fuger og VVS-installasjoner trenger en oppdatering.

© @mitlaegehus