Denne tapeten fikk fargekabalen til å gå opp i hele Kajas første etasje

Selv om det er vanskelig å tro, så hadde Ukens Instafavoritt aldri brukt Instagram eller tatt innredningsbilder før familien flyttet inn i det 350 kvm store drømmehjemmet. Men det er vi utrolig glad for at hun besluttet seg for å gjøre.

© @villawinther1914

I et verneverdig hus fra 1914 bor Kaja sammen med mannen Anders og barna Marie og Hennie. Men før de flyttet inn skulle huset gjennom en totalrenovering hvor absolutt alt måtte tas, og ingenting kunne vente.

Resultatet er likevel intet mindre enn fantastisk, og på Kajas profil villawinther1914 er det tonnevis av inspirasjon å hente, både når det gjelder hennes fantastiske evne til å velge farger på en smart og gjennomført måte, og ikke minst hvordan man innreder med gammelt og nytt i en perfekt blanding.

Bli med innenfor og gå på oppdagelse i alle de fine løsningene.

Vakre Villa Winther ligger på Bragenes i Drammen.

© @villawinther1914

Etter 5 måneder med totalrenovering kunne Kaja og Anders endelig flytte inn i mai 2021.

Hvordan vil du beskrive innredningsstilen din for folk som ikke kjenner deg?
Her er det en kombinasjon av moderne og klassisk, nytt og brukt. Jeg elsker både antikke møbler og lamper, og skandinaviske møbler, spesielt lamper og stoler! Vi har også mye kunst fra nyere tid som preger innredningen.

Hva har du i hjemmet ditt som ikke så mange har?

Badet i førsteetasje er tapetsert med en heftig papegøyetapet, og har grønne bladfliser i dusjen. Det skiller seg veldig ut fra resten av huset, og de fleste blir overrasket når de kommer inn her.

Spisestuen er et av Kajas favorittrom i huset, og det skjønner vi godt.

© @villawinther1914

Hvilket sted i hjemmet er din favoritt?

Det er spisestuen og kjøkkenet. Lyset og atmosfæren er god og man kan se gjennom alle oppholdsrommene i førsteetasje.

Hvilket møbel er du aller mest glad for?

Det er en liten gruppe ball&claw bord og stoler som jeg kjøpte for over 15 år siden, og som endelig har kommet til sin rett igjen. Jeg er veldig glad i etasjeovnen som er et smykke i seg selv, også har vi en serie arvemøbler som går igjen på alle soverommene, de er veldig fine. Det er også et maleri her av Ingebjørg Støyva som jeg er veldig glad for å ha!

Denne tapeten er den aller vakreste tapeten Kaja vet om, og det er også den som har lagt føringer for fargevalget i hele første etasje i hjemmet.

© @villawinther1914

Hvilken veggfarge liker du best i hjemmet ditt - og hvorfor?

Det er kombinasjonen av en tapet og to veggfarger som tar opp fargene i tapeten. Spisestuen er tapetsert med The Brook over brystningspanelet som er malt i fargen Vintage Brown. Samme farge har vi i den mellomste stuen, og veggfargen Iconic er malt på vegger og tak i peisestuen. Man ser alle fargene fra alle tre rommene.

Hva har vært den største utfordringen i forhold til innredning - og hvordan har du løst den?

Vi flyttet fra et nybygd, moderne hus hvor vi hadde noen møbler og lamper som ikke harmonerte med huset vi bor i nå. Vi brukte noen av de i starten, men siden vi flyttet inn for snart 1,5 år siden har vi solgt og byttet ut de fleste av disse.

Vi har funnet mye «gull» på Finn, blant annet flere vakre antikke lysekroner og møbler som preget tiden da huset ble bygget. Sofaen og sjeselongen vi tok med fra vårt forrige hus er tilpasset med nytt trekk og nye ben som passer godt med resten av interiøret og fargene i stuene.

I andre etasje er det favorittfargen rosa som dominerer. Se bare hvor fint badet er blitt med disse fantastiske flisene.

© @villawinther1914

Dette nydelige maleriet av Ingebjørg Støyva har vært en stor fargeinspirasjon for Villa Winther.

Hva er innrednings-strategien din?

Her måtte absolutt alt tas, og ingen ting kunne egentlig vente. Det var full renovering og vi hadde relativt liten tid. Vi måtte tenke alle rom fra start, og brukte mye tid på farger og materialer for å få rommene til å henge sammen.

Med en gang vi kjøpte huset bestemte vi oss for å tapetsere spisestuen med The Brook fra W. Morris. Det er den aller vakreste tapeten jeg vet om, og passer perfekt til dette huset og beliggenheten ved skogen! Den, sammen maleriet Sort Hanske av Ingebjørg Støyva, la føringer for fargevalget i førsteetasje som går i sand, brunt og blåtoner.

I andreetasje har vi stort sett gått for favorittfargen rosa i ulike nyanser, her er vi fremdeles ikke helt i mål.

Kaja har en helt egen evne til å velge ut vakre tapeter som gir rommet personlighet.

© @villawinther1914

Hva er det siste du har kjøpt til hjemmet?

Bortsett fra sidebordet Lato LN8 i valnøtt, er lysekroner til stuene, og gardiner og lifter det siste «store» vi har kjøpt.

Hvilket bolig-element har overlevd lengst hjemme hos deg?

Det er ball&claw-møblene og et bilde av Pushwagner. Ellers har vi akkurat fått på plass mamma og pappas gamle spisestuebord som jeg er oppvokst med. Det passer godt inn her, og er veldig hyggelig å kunne bruke.

Dette bordet er det første antikke møbelet Kaja kjøpte, og det passer perfekt inn i huset.

Hva får du flest kommentarer/likes/oppmerksomhet på?

Det må være peisestuen hvor vegger og tak er malt i Iconic. Den var Gullfjæren-finalist i Årets Stue, det var fryktelig stas! Det kom helt uventet, og jeg ble både rørt og stolt da jeg fikk vite det.

Bilder som viser de tre stuene på rad får vi også god respons på. Jeg hadde ikke brukt Instagram før vi flyttet hit, og aldri tatt innredningsbilder før, så jeg visste ikke hva vi kunne forvente. Vi har fått så mange hyggelige kommentarer og spørsmål som vi setter stor pris på. Jeg blir både glad, ydmyk og litt stolt også, spesielt med tanke på at vi har tegnet romløsninger og designet alt selv. Jeg håper jeg klarer å inspirere andre, spesielt med før/etter bilder.

Dette flotte rommet får masse oppmerksomhet blant Kajas følgere.

Hva er du mest stolt av i innredningen din?

Totalt sett er jeg mest stolt over at vi klarte å gjennomføre og administrere totalrenoveringen innenfor kort tid, så godt som innenfor budsjett og med et sluttresultat vi er veldig fornøyde med.Vi har tegnet og designet alt selv, det ser veldig annerledes ut i dag enn da vi kjøpte. Alt skjedde under coronatiden hvor det var mange hensyn å ta, vi hadde to veldig små barn, og bodde 1 time unna i hele perioden med renovering.

Hva gjelder innredning er jeg nok mest stolt over kombinasjonen vi har fått til med antikke og moderne møbler og lamper, og material- og fargevalg. Jeg synes det har blitt gjennomført. Det har vært viktig for oss å bevare så mye som mulig av de originale detaljene og materialene både utvendig og innvendig - det har ikke noe med innredning å gjøre isolert sett, men det påvirker innredningsvalgene. Huset har masse sjel og jeg synes vi har fått til en god atmosfære som passer dette huset.

Jeg tenker på det hver eneste dag, hvor fint jeg synes det er å bo i dette huset. For meg er dette et drømmehus, og det har blitt som vi hadde sett for oss uten å måtte gå på kompromiss med opprinnelige planer, ønsker og budsjett.

Kombinasjonen av antikke og moderne møbler er gjennomført til perfeksjon i dette huset.

Hva synes du er mest undervurdert å ha i innredningen?

Vanskelig spørsmål, men generelt tenker jeg at man kan tørre å dra på litt noen steder i huset, enten det gjelder farger, tapeter eller større gjenstander som trekker oppmerksomheten i et rom. Mye kan relativt enkelt endres skulle man angre seg. Også er det viktig å tilpasse uttrykk og innredning til husets art og stil, det må ikke undervurderes.

Hva er ditt beste DIY-prosjekt/hack/hjemmelagde element?

Det må være PAX-garderobene til IKEA. Vi har de i mange rom. Noen er ferdig bygd inn og malt, men dette har vi foreløpig ikke rukket på soverommene. Det står på agendaen.

Jeg finner mye inspirasjon hos @emmacourtneyhome. Nye sofatrekk og -ben fra Bemz gir IKEA-sofaer et nytt og mer eksklusivt uttrykk. Baderomsmøbler er uforholdsmessig dyrt, derfor har vi satt sammen baderomsmøbelet på hovedbadet av skap, benkeplate, servant, armatur, ben og grep fra ulike produsenter og malt det i veggfargen.

Vi har en enkel kommode på et av barnerommene som nå var med på det tredje flyttelasset. Den er malt i veggfargen i to hjem, og passer like godt her som i våre forrige hjem.

I totalrenoveringen av Villa Winther er det ingen rom som ikke er forandret. Her på glassverandaen er det også innredet med en personlig og gjennomført stil.

Hva elsker du mest ved innredning?

Det må være å skape en god atmosfære rom for rom, samtidig som det blir et helhetlig uttrykk, og å få til et hjem som fungerer godt for oss som bor her. Jeg liker å skape noe som gir en umiddelbar god følelse med en gang man kommer inn i et rom. Det skal være godt å komme hjem og godt å være hjemme.

Strekker vi det litt utover selve innredningen, har jeg elsket prosessen med å totalforandre et hus. Også kommer jeg ikke utenom at jeg elsker tapeter, lamper og mange typer kunst i innredningen!

Hvis du skulle bytte hjem med en annen, hvem skulle det så være?

Av hjem på Instagram får jeg en veldig god følelse av hjemmene til @villasole1933, @hannasanglar og @elle_the_home_bird. Det er mange flere, men det er disse som umiddelbart popper opp i hodet. Ellers kunne jeg byttet med et landlig, koselig, lite småbruk med plass til hester.

Hva er det neste du drømmer om å gjøre eller kjøpe til hjemmet?

Jeg har veldig lyst på en plassbygget bokhylle og en kakkelovn i peisestuen. Vi har også lyst til å utvikle hagen som ikke er så enkel å møblere og å leke i sånn som den er i dag. Først skal fasaden pusses opp og vinduene restaureres. Tror jeg kan se langt etter kakkelovnen og hagen, men sånn må det bli nå.

Se enda flere fine bilder og følg Kaja på villawinther1914.