Liten gang? Slik utnytter du plassen best

Se totalforvandlingen hjemme hos småbarnsfamilien.

© Kontent

Linn, Stian og deres to barn på 2 og 6 år bor i et lite rekkehus på Kjelsås. Helt siden de flyttet inn har de hatt problemer med plassoppbevaring i hjemmets lille gang som kun måler 6 kvadratmeter.

  • Det blir fort mye rot

Gangen er et rom som blir flittig brukt i hjemmet, og for en småbarnsfamilie er morgenene her nokså hektiske. Luer, votter, klær og sko er det mye av når man er en familie på fire – og i hverdagen kan det være utfordrende å holde det ryddig.

  • Det flyter med klær overalt! I tillegg får vi mye besøk av våre barns venner. Da blir det fort mye rot! forteller Linn og Stian.

I tillegg til en liten gang har heller ikke familien hatt en garderobe med innredning. Derfor har de oppbevart tingene sine andre steder i rommet.

  • Siden vi ikke har hatt en garderobe med innredning havner mye i bokser og kurver rundt omkring i rommet. Det er et eneste stort kaos, og ofte vet vi ikke hvor ting ligger, forteller Linn.

Familien forteller også at har hatt problemer med å pusse opp gangen selv.

  • Vi har en stygg list i gangen som har plaget oss. Vi gjorde noen feilmålinger helt i begynnelsen, og siden det har vært så travelt i hverdagen har vi ikke klart å ta tak i det. Derfor gleder vi oss veldig til å få en ny garderobe fra Elfa, forteller Stian.

Montering på 1-2-3!

Elfa målte opp familiens gang og skisserte opp et nytt garderobesystem tilpasset deres behov. Selve monteringen tok kun et par timer og resultatet ble en garderobe med smarte og praktiske oppbevaringsløsninger, slik at familien kunne få mest utbytte av den lille plassen.

Resultatet

Med familiens nye garderobe er alle boksene og kurvene erstattet med smarte skuffe- og hylleløsninger som gjør det enklere å holde det ryddig i gangen.

Garderobeskapet uten innredning ble erstattet med hyller, en stang til å henge klær på, samt nye lister og ny skyvedør.

I den gamle gangen hadde familien prioritert lekkert interiør fremfor smarte oppbevaringsløsninger. Med den nye garderoben har de både fått mer plass, og beholdt muligheten til å pynte rommet med planter og bilder, takket være småhyllene som er montert i garderoben.

Familien hadde også vanskeligheter med å holde styr på nøkler, briller og andre småsaker. Den nye garderoben har nå smarte bokse- og hylleløsninger som gjør det lett å holde orden på disse tingene. Knaggene, småhyllene og boksene kan også lett hektes av og monteres på andre flater i garderobe-systemet.

  • Wow, se så fint det ble!

Familien er veldig positivt overrasket over det ferdige resultatet.

  • Vi er så fornøyde! Nå har vi mye mer plass til oppbevaring, men fortsatt mulighet til å pynte og gjøre det hjemmekoselig. Jeg må innrømme at jeg var litt bekymret for om vi kunne få til begge deler, forteller Linn.

Sliter du også med oppbevaringsplass? Klikk her for å lese mer om garderobesystemene til Elfa.

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Elfa.