Dette skal du se etter i elpærer

Man kan dessverre få dårlig og feil lys selv om lampen du har er helt perfekt. Ofte har det med pæren å gjøre, så det finnes håp. Følg våre tips, og kanskje du vil få en aha-opplevelse hva gjelder belysning. Kanskje du også kan gi lampen som bare blir stående et nytt liv?

© Nedgis

Det er mer som teller enn verdien av watt når du skal finne den optimale og beste pæren til lampen din.

Mange er ofte ikke klar over mulighetene som finnes der ute, og at de kanskje ikke har valgt den beste pæren til lampen.

Men, fortvil ikke - dette gjør vi om på nå!

Med disse tipsene til elpærer, får du det optimale ut av lampene og får skapt den belysningen du trenger og ønsker deg.

Watt vs Kelvin

Vi er mange som har lært at så lenge vi kjøper en pære som matcher watt-angivelsen i lampen er alt bra.

Og det er vel og bra det, fordi for mange watt forkorter levetiden på pæren og skader lampen.

Men, det er mer til det enn som så. En ting du skal være oppmerksom på når du kjøper pærer er nemlig Kelvin. Kelvin definerer den gløden eller temperaturen lyset får, og dette er nesten like avgjørende som styrken på lyset for å få det beste lyset.

Det anbefales at man velger en pære på mellom 3000-4000 Kelvin (K) som arbeidslys, en 2700 Kelvin er et opplagt valg over spisebord, seng og ved sofaen.

Når det gjelder antall watt, er det en tommelfingerregel som sier at 40 watt er nok til innendørsbelysning, mens godt arbeidslys kan kreve 60 watt.

Omregning av watt i glødepærer til LED

Et siste tips er å kjenne til forholdene mellom watt i glødepærer og LED-pærer. Dette er aktuelt dersom man vil bytte fra tradisjonelle og foreldede glødepærer til de mer populære LED-pærene, da det er en forskjell i watt-angivelse.

Dersom du vil bytte til en LED-pære, men kun kjenner til verdien watt i tradisjonelle pærer kan du gange LED-verdien med 10 for å få verdien for en tradisjonell pære.

Eksempel: 4W-LED x 10 = 40W

Hvem vet? Nå som du har disse tipsene ser du kanskje hjemmet i et nytt lys?