© Anettes hus

Ukas blogg: Anettes hus

Anette har klart å få en helt ny sveitservilla til å ose av gammel sjarm, med hjelp fra en 113 år gammel dør.

11. juni 2010 av Siri Høstmælingen

Anettes hus er en interiørblogg om den landlige og nostalgiske stilen. Her bor Anette, som med øyne for gamle gjenstander og romantiske detaljer har klart å skape en ærverdig, gammeldags følelse i sitt splitter nye sveitserhus.

 

© Anettes hus

 

© Anettes hus

 

- Drømmen har alltid vært et gammelt, ærverdig sveitserhus med høy takhøyde, stukkatur og kakkelovn. Men eldre hus krever mye vedlikehold, derfor ble vi enige om å bygge nytt, men i gammel stil, sier Anette.

Hun begynte å blogge for to og et halvt år siden, da de startet byggingen av huset. Det begynte som en byggeblogg og dagbok over arbeidet, men de mange som besøker Anettes hus i dag, får inspirasjon til mye mer enn husbygging.

- Interiør, arkitektur, gamle sjarmerende møbler og gjenstander, foto og styling. Det er mine store interesser, sier Anette.

 

© Anettes hus

 

Hun elsker den hvite, landlige og nostalgiske stilen, og samler på gamle gjenstander, møbler og ting fra slutten av 1800- og begynnelsen av 1900-tallet.

- Det er et must. De tilhører sveitserperioden og gjør stilen fullendt. Jeg har ønsket å gjenskape den sjelen og sjarmen man finner i gamle hus, og har brukt mye tid på å finne alt fra paneler til kraner i nostalgisk stil. Det meste i huset er nytt, men du finner også en del brukt- og antikkfunn i huset.

 

© Anettes hus

 

Et av funnene, som gjør Anettes hjerte mykt, er den gamle dobbeltdøren mellom hallen og stua.

- Den er definitivt husets smykke og tilfører så mye sjel og sjarm, synes jeg:) Den er fra 1897 og var en gang ytterdør på en staselig gård i Vestfold et sted. Den ble kjøpt på Vøienvolden Gård i Maridalsveien i Oslo, de har en hel låve full av gamle, nydelige dører og vinduer - et skattkammer! Døra er mørkegrønn på den ene siden og lysegrønn på den andre siden, og burde etter kanskje vært malt, men jeg synes den er så sjarmerende slik den er nå

© Anettes hus
© Anettes hus


- Hva skjer når huset er ferdig - blir det slutt på bloggingen?

- Jeg er langt ifra ferdig med å innrede alle rom. Jeg tar meg ofte god tid, og leter lenge etter akkurat de rette tingene. Blir jeg ferdig med en gang, har jeg jo ingenting å gjøre de neste ti årene!


Akkurat nå er det hagen som står i fokus i Anettes hus. Det lages uteplasser og blomsterbed, legges brostein, settes opp granittmurer og levegger, og plantes trær og blomster.

- Det er mye jobb, men veldig gøy, synes Anette.


 

Kanskje du også er interessert i...