Foto: Agnes Maltesdotter

Fristende pasta på en-to-tre

Med utstyr fra Smeg er det enkelt å imponere med hjemmelaget mat.

3. desember 2018 av Kontent

Visste du at noen få ingredienser ofte er nok til å lage en velsmakende pastasaus i Italia? Da forstår du også hvor enkelt det er å lykkes med hjemmelaget italiensk mat. For fersk pasta er noe helt spesielt: Den smelter i munnen og kjennes slett ikke tung i magen.

Jobber for deg

For å lykkes med hjemmelaget pasta trenger du gode egg, fint mel av durumhvete og litt salt. Du kan jobbe sammen deigen med hendene, men alt blir mye enklere med en god kjøkkenmaskin fra Smeg. Nyt synet av maskinen som jobber for deg. Kjøkkenmaskinen som også fungerer som en pastamaskin, kommer i lekre pastellfarger, krem, sort og matt metall og er den perfekte julegave. 

På kort tid kan du lage din egen fettucini som smelter i munnen.
Foto: Agnes Maltesdotter

Med pastainnsatsen kan du kjøre pastadeigen akkurat så mange ganger at pastaen får nøyaktig den tykkelsen du ønsker deg.

Det hele ser også nokså imponerende ut. Er du opptatt av å få komplimenter for innsatsen på kjøkkenet er det dette du skal øve på – og du behøver aldri å kjøpe pasta mer.


Foto: Agnes Maltesdotter

Tomatsaus er enkelt å tilberede og blir til perfeksjon når den varmes på komfyren fra Smeg sin Classic-serie.

Prøv gjerne oppskriften under.

Pasta med italiensk tomatsaus

Foto: Agnes Maltesdotter


Fersk pasta

    Oppskrift til 2 personer

  •  2 egg
  •  200 g durumhvetemel
  1. Fest deigkroken på kjøkkenmaskinen.
  2. Kakk eggene i en bolle og visp dem med en gaffel.
  3. Tilsett mel og egg i bollen og bland det i 5-10 minutter på hastighet 1 eller 2. Hvis deigen ser litt for tørr ut kan du tilsette litt vann, og hvis den ser for rennende ut kan du tilsette litt mel. Deigen skal ikke være klissete, men silkemyk.
  4. Pakk inn pastadeigen i plastfolie og la den hvile i 30 minutter.
  5. Fest pastautstyret til kjøkkenmaskinen og strø mel på benken.
  6. Del pastadeigen i fire og rull deigene en etter en gjennom pastarulleren. Start med setting 0 og jobb deg videre til du oppnår ønsket tykkelse.
  7. Når første pastaplate er ferdig, legger du den på benken og fortsetter med den neste.
  8. Sett på fettucciniredskapet på kjøkkenmaskinen og del opp pastaplatene. Legg fettuccinien på et brett eller bord med mel og god avstand.
  9. Kok pastaen i 2-3 minutter.

Italiensk tomatsaus

  • 200 g hakkede tomater
  • ca 5 cocktailtomater
  • 1,5 ss olivenolje
  • 1/2 liten gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 strimlede basilikumblader
  • 1/3 ts salt
  • 1/2 klype sukker
  • Parmesan til garnityr
  1. Finhakk løk og hvitløk og sauter det med olje i pannen til løken er blank.
  2. Del cocktailtomatene i to.
  3. Hell i hakkede tomater, basilikum, cocktailtomater, salt og sukker.
  4. Kok tomatsausen i minst 30 minutter på svak varme uten lokk.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Topp det hele med basilikum og parmesan som garnityr.

Buon appetito!

Mer fantastisk kjøkkenutstyr finner du på smeg.no.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Smeg.

Kanskje du også er interessert i...