© boligpluss.no

Syndige chocolate chip cookies

Ett tygg og du er hekta! Disse sjokoladekjeksene er farlig fulle av godsaker...

21. november 2011 av Siri Høstmælingen og matprat.no

Ingredienser

  • 200 g romtemperert smør
  • 250 g brunt sukker
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg
  • 2 ts vaniljesukker
  • 300 g finmalt havregryn eller havremel
  • 4 ss hvetemel
  • 3 ts natron
  • 800 g hakket sjokolade , gjerne blandet mørk og lys
  • 250 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

1. Rør smør og sukker hvitt, og bland inn eggene ett for ett. Bland inn de tørre ingrediensene.

2. Bruk en isskje eller en stor spiseskje til å forme jevnstore boller. Sett bollene med god avstand på bakepapir. Kjeksene vil flyte ut under steking.

3. Stek ved 180 C i 10-12 minutter. Avkjøl noen minutter på brettet og flytte dem over på rist.

Oppbevar kjeksene mørkt og tørt.

Tips:
Gi dem gjerne bort som spiselige julegaver.

Kanskje du også er interessert i...