© Sigurd Fandango Cappelen Damm

Store, saftige kanelsnurrer

Snurr, ikke rull, og få like fantastiske kanelboller som på Åpent Bakeri.

11. februar 2012 av André Løvaas og Erik Røed

Dette trenger du:
800 g hvetemel
1 egg
5 dl melk
125 g sukker
12 g gjær
35 g usaltet smør
smeltet smør eller egg til pensling

Dette gjør du:
1. Ta ut egg, melk og smør av kjøleskapet, slik at de er romtemperert når du går i gang med bakingen. Er du utålmodig, kan du gi melken en lunk på kokeplaten, slik at den er omtrent 20-22 grader.
2. Del smøret i terninger.
3. Bland alt i en eltebolle, men holdt igjen smør og litt melk. Kjør blandingen i elte­maskinen til den slipper bollen. Spe sakte med melken til alt er blandet og deigen er smidig og blank. Kjør eltemaskinen på middels hastighet i omtrent 5 minutter.
4. Bruk laveste hastighet når du blander inn smørterninger. Dekk over med plastfilm og sett til modning i en time.
5. Strø mel på bakebenken. Kjevle ut deigen til en 1 cm tykk leiv på 40 x 40 cm. Stryk på smør. Dryss over sukker og kanel etter egen smak.
6. Skjær 2 cm brede strimler, og knyt eller tvinn hver strimmel til en knute, eller snurr. Heves i minst 1 time på brettet, dekket til med et fuktet håndkle.
7. Pensle med lettpisket egg eller melk. Strø over med sukker og kanel. Stekes på 200 °C i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.


Kilde: Brød og brødbaking av Erik Røed/Cappelen Damm

Kanskje du også er interessert i...