Rabarbrapai med vaniljekrem

Etter middagen smaker det godt med noe søtt. Avslutt måltidet med en deilig pai! Her får du oppskriften.

26. juli 2013 av Camilla Gilje Thommesen

© Jonas Lundberg

Inviter på utelunsj og avslutt måltidet med en deilig pai med rabarbra og vaniljekrem. Nam!

Dette trenger du:

Paideig:
150 g smør
350 g hvetemel
50 g sukker
1 eggeplomme
3 ss kaldt vann

Fyll:
1 kg rabarbra
1 ss potetmel
3 dl sukker
3 dl ferdig vaniljekrem

Slik gjør du:
1. Smuldre sammen smør, mel og sukker raskt i en foodprosessor. Ha i eggeplommen og spe med vann til fin konsistens.
2. Sett paideigen i kjøleskap i minst en halv time.
3. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Prikle bunnen med en gaffel og forstek den på 200 °C i ca. 10 minutter.
4. Skrell rabarbraen om den virker trevlete, og skjær den i 2-3 cm lange biter. Dryss på potetmel og sukker. Ha vaniljekrem i bunnen før rabarbraen legges over.
5. Stek paien på 200 °C i 30-40 minutter. La den avkjøle litt, og server den gjerne med is, krem eller rømme.

Oppskriften er fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Kanskje du også er interessert i...