Hjemmelaget is til varme dager

Når solen skinner er det lite som smaker så godt som is. Og hvorfor ikke lage den selv? Her får du oppskriften!

6. juni 2013 av Siri Skaustein

© Sveinung Bråthen

Lag deilig vaniljeis med jordbær på toppen til årets hagefest! Oppskriften har vi fått av Heidi Marie Skog Nielsen, som vi besøkte i huset hennes i Trøgstad.

Her kan du se bilder fra det vakre hjemmet.


Dette trenger du:
• 1 pakke havreflarn
• 3 egg  
• 1,5 dl sukker
• 100 g philadelphiaost
• 3 dl kremfløte
• 2 ts vaniljesukker
• jordbær

Slik gjør du:
Start med å finne frem tre boller. Det skal tre forskjellige rører i bollene.
I bolle nr. 1 rører du sammen 3 egge­plommer, sukker og philadelphiaost. I bolle nr. 2 rører du sammen kremfløte og vaniljesukker. I bolle nr. 3 rører du 3 eggehviter.
Knus havreflarn i bunnen av en ildfast form.
Vend innholdet i de tre bollene sammen og hell alt i formen.
La formen stå i fryseren ca. et døgn.
Skjær jordbær i to og legg dem over isen når den er ferdig frosset

Kanskje du også er interessert i...