© boligpluss.no

Frisk, italiensk sitronpai

Sommerens kaker skal være friske og gjerne syrlige, som denne fantastiske italienske sitronpaien.

15. juli 2011 av Siri Høstmælingen

Imponer gjestene med en frisk, italiensk sitronpai som er myk i midten.

DETTE TRENGER DU:

PAIBUNN

• 3 dl hvetemel

• 2 ss sukker

• 150 g kjøleskapskaldt smør

• 1 egg

FYLL

• 2 egg

• 3 dl sukker

• 100 g smeltet, avkjølt smør

• revet skall og saft av 2 sitroner

DETTE GJØR DU:

1. Bland raskt sammen mel, sukker og smør til en smulete masse i kjøkkenmaskinen eller med fingrene. Tilsett egget og bland raskt sammen til en deigball. La deigen hvile i en plastpose i ca. 1 time.

2. Trykk deigen ut i en springform som måler 26 centimeter i diameter. Prikk paibunnen med en gaffel. Sett formen i kjøleskapet i 30 minutter eller i fryseren i 10 minutter.

3. Sett ovnen på 175 grader. Forstek paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

4. Visp egg og sukker luftig. Tilsett det smeltede smøret, litt av gangen under omrøring. Bland i sitronskall og -saft.

5. Hell fyllet i det forstekte paiskallet. Stek paien på nederste rille i ca. 30 minutter. Fyllet skal ha stivnet litt, men fortsatt være løst.

6. Avkjøl paien og oppbevar den noen timer eller natten over i kjøleskapet for å få riktig konsistens. Dryss over litt melis ved servering. Server med lettpisket fløte.

Kanskje du også er interessert i...