© boligpluss.no

Bak rødvinsbrød med nøtter

Krydre brødet med god vin, og få perfekt kuvertbrød til suppe eller luksuriøs kveldsmat.

18. februar 2012 av André Løvaas og Erik Røed

Et brød med smakfulle ingredienser er perfekt til suppe eller til en sen helgefrokost.

Dette trenger du:

(12-14 rundstykker)

900 g hvetemel

100 g sammalt rug, fin

4 dl rødvin

3 ½ dl vann

20 g salt

30 g gjær

300 g pekannøtter

(ev. valnøtter)

Dette gjør du:

1. Legg nøttene i vinen i noen timer, gjerne over natten. 

2. Ved bakestart siler du av vinen og blander mel, salt, gjær, vin og mesteparten av vannet i eltemaskinen. Når deigen slipper bollen, sper du forsiktig med resten av vannet. Bland nøttene inn i deigen med maskinen på sakte fart.

3. Legg deigen på bakebordet og gi den en runde med folding og strekking. La deigen modne på benken under et bakeklede i 1-2 timer.

4. Del deigen i 12-14 biter på ca. 5 x 15 cm. Legg stykkene under et klede i 30 minutter.

5. Legg bakepapir på to plater. Form stykkene ved å vri dem to ganger rundt før du legger dem på platen. Stek på midterste rille på 220 °C i 25-30 minutter.

6. Serveres lune eller avkjøles på rist.

Kanskje du også er interessert i...